Frumuseţe, prin detoxifierea de primăvară

481
detoxifireCe mai indicată perioadă de detoxifiere este primăvara. Acest anotimp este ideal pentru îngrijirea mai atentă a corpului cu diverse plante, dar şi pentru faptul că ne pregătim pentru vară.
Curele de detoxifiere complete se fac ţinând cont de remediile aplicate extern dar şi intern.

Combinarea acestora ne asigură că organismul este într-adevăr purificat şi revigorat.

Pentru început este bine să ne obişnuim cu gustul legumelor verzi şi să ne bucurăm de efectele diverşilor nutrienţi conţinuţi. Pentru a acumula diverse proteine şi minerale este indicat consumul de leurdă, păpădie, grâuşorul de pădure, urzicile tinere, stevia, salata verde şi ridichile (inclusiv frunzele), precum şi tărâţele de grâu, consumate ca atare sau în salate, ciorbe sau piureuri de legume.
Astenia de primăvară poate fi combătută cu aceste plante (mai ales grâuşorul şi tărâţele de grâu). Afecţiunile digestive pot fi combătute consumând tărâţele de grâu (înlătură constipaţia şi colitele), ridichile de lună (care tratează toxiinfecţiile alimentare şi reface flora intestinală) şi măcrişul (care elimină indigestiile). Iar pentru afecţiunile hepatice şi biliare de mare folos este stevia sau frunzele de ridichi (o cură de 14 zile cu sucul obţinut din 15 frunze de ridichi tăiate, puse la mixer, amestecate cu un pahar de apă, mixate încă 2-3 minute, lăsate să se aşeze alte 15 minute, apoi strecurate).
Când simţi că ai senzaţia de“organism încărcat” este recomandat să consumi stevie şi tărâţe de grâu datorită proprietăţilor depurative şi diuretice. Reglarea colesterolului se face cel mai bine cu ajutorul leurdei sau al tărâţelor de grâu: fie 1-3 linguri pe zi, luate simplu sau cu apă şi miere, fie sub formă de borş. Pentru a combate anemia vom apela cu încredere la mâncarea din frunze fierte de măcriş (asezonată cu mărar), la tărâţele de grâu şi la frunzele de ridichi. Contra radicalilor liberi se folosesc toate plantele deja enumerate, în special trebuie să avem în vedere măcrişul şi salata verde, având cel mai puternic efect antioxidat.
Toate aceste tonice generale, care restabilesc echilibrul organismului ajută la păstrarea siluetei, dar şi la prevenirea diabetului, a bolilor reumatice, cardiovasculare şi a cancerului. In plus, ele pot fi exploatate si ca remedii de frumuseţe. Astfel, compresele cu ceai de grâuşor sunt de ajutor în tratarea varicelor şi flebitelor, iar tărâţele de grâu amestecate cu un albuş de ou bătut spumă constituie un excelent gomaj pentru faţă, dacă sunt lăsate să acţioneze timp de 15 minute.
Ca şi remedii externe, amintim îngrijirea pielii, cel mai vizibil afectată de frigul şi uscăciunea iernii. Prin intermediul aplicaţiilor cu miere sau cu ulei cald îi putem reda frumuseţea şi elasticitatea.
Folosiţi mierea, prin masaj, pe zonele afectate sau pe întreg corpul, aceasta având calitatea de a curăţa în profunzime pielea şi a o catifela, având în plus şi efecte anticelulitice. Pentru a-şi face efectul, ea trebuie lăsată să acţioneze minimum 30-60 de minute..
La fel de important ca remediu extern este şi uleiul nerafinat, încălzit, combinat cu camfor şi aplicat prin masare pe tot corpul. După ce vi-aţi făcut toaleta de dimineaţă se aplică uleiul şi se lasă să acţioneze timp de minimum 15 minute, după care vă spălaţi cu pulbere de obligeană sau de cimbrişor, amestecată cu miere. Aceasta înlocuieşte cu succes săpunul şi se clăteşte cu apă caldă. În afara efectelor de curăţare, catifelare şi tonifiere, uleiul cald acţionează şi asupra calităţii somnului, îmbunătăţind în acelaşi timp simţul vederii. Este contraindicat totuşi celor care au febră, indigestie sau care suferă de sinuzită cu depozite mucoase.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here