Focar de rabie la Borăscu

423

vulpe-iarbaReprezentanţii Direcţiei Sanitar – Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat în satul Menţii din Dos, din comuna Borăscu, un focar de rabie provenind de la o vulpe.

Directorul adjunct al DSVSA Gorj, Mircea Moldoveanu, a declarat că ieri, animalul a fost găsit de către un localnic din satul Menţii din Dos în coteţul găinilor din gospodăria sa. „Am fost anunţaţi de un localnic din Menţii din Dos despre faptul că a găsit o vulpe în coteţul găinilor. Aceasta a fost omorâtă, iar cadavrul dus la laborator, unde s-a constatat că avea rabie. Din fericire, animalele din gospodărie nu au intrat în contact cu vulpea”, a adăugat Mircea Moldoveanu.

Acesta a menţionat că animalele din sat nu vor fi vaccinate deoarece nu au luat contact cu vulpea şi ele oricum deja au fost vaccinate în cadrul unei campanii derulată cu ceva timp în urmă.

Dintre măsurile pe care medicii veterinari gorjeni au recomandat să se ia, se numără: anunţarea imediată a medicilor veterinari de pe raza localităţii a oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte a animalelor domestice şi sălbatice cu simptomatologie nervoasă, interzicerea lăsării câinilor şi a pisicilor libere în afara gospodăriilor. De asemenea, în cazul producerii oricărei muşcături la om de către câinii aflaţi în îngrijirea lor, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat medicul veterinar, precum şi să se prezinte cu animalele la specialişti pentru efectuarea vaccinării antirabice.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here