FNME nu face ciocu’ mic pe gratis

760

După acțiunile de protest de la CEO, legate de mutarea sediului societății la București, Federației Naționale Mine Energie(FNME) i s-au virat în cont 15 miliarde de la Complexul Energetic Oltenia(CEO). O declară sus și tare liderii Federației Univers care susțin acum că suma în cauză a reprezentat cuantumul total al cotizației sindicale pe care CEO nu a mai oprit-o membrilor FNME, obținută prin hotărâre judecătorească, dar care trebuia stopată doar de pe ștat sindicaliștilor și nu scoasă, în totalitate, din bugetul unității. Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, a declarat de altfel, la încetarea grevei de la CEO, că în opinia sa cei de la FNME s-au vândut pe bani companiei, acesta referindu-se la suma în cauză, dar și la faptul că o parte din pierderea financiară respectivă sindicaliștii FNME o recuperaseră deja prin colectare directă pe bază de chitanțier.

Tăcerea FNME în cadrul acțiunii de protest de joi din Piața Prefecturii și a grevei de la CEO pare acum explicabilă dacă ne gândim că noua conducere a companiei a rezolvat toate orgoliile liderilor din această federație băgându-le, recent, toți banii opriți de Ciurel, în conturi. Contra cost astfel liderii FNME au făcut “ciocu’ mic” legat de mutarea sediului CEO în Capitală, Constantin Mitrescu arătându-se cel mai nepăsător, prin declarația sa că CEO se poate muta, după el, oricând și în Burkina Faso. Cu 15 miliarde de lei în conturi, cei de la FNME și normal că au privit cu detașare frământările sindicatului rival din CEO, legat de mutarea sediului companiei în Capitală, și o vor face și joi, la mitingul de 10.000 de oameni de la Târgu-Jiu.
De altfel, cei de la FNME nici nu puteau mișca în front, respectivii având chiar o datorie morală față de Laurențiu Ciobotărică care i-ar fi obligat să ia distanță de orice lucru care ar fi adus atingeri imaginii noului manager general al CEO.
Să nu uităm că Ciurel a lăsat FNME fără banii din cotizații, obligând liderii, mulți plătiți doar de sindicate, să-și colecteze salariile pe bază de chitanțier de la membrii de sindicat, în timp ce Ciobotărică le-a dat banii pierduți toți o dată, chiar dacă noul manager ar putea răspunde penal pentru fapta sa.

Banii trebuiau opriți pe ștat!
Reprezentanții Univers amenință, drept urmare, cu plângeri penale, deoarece sunt conștienți că CEO nu avea voie să dea din banii companiei cei 15 miliarde de lei către FNME. Chiar dacă acuzele nu se duc direct spre Ciobotărică, acestea sunt cu bătaie lungă, Gabriel Căldărușe declarând recent că reprezentanții FNME ar fi încasat bani din două locuri, atât de la CEO, prin viramet recent în cont, cât și în lunile trecute pe bază de chitanțier.
“S-au vândut pentru niște bani. Noi vom face plângeri, iar lucrurile vor ieși la lumină”, declara Căldărușe susținut și de alți colegi din Univers.
Faptul că ar fi luat bani nemunciți l-a revoltat pe liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, care nu a negat că CEO a virat banii obținuți prin hotărâre judecătorească Federației Naționale Mine Energie.

Reamintim însă, că în situații similare, pe baza hotărârilor judecătorești, legate de cotizațiile sindicale, fosta conducere a CEO nu a virat niciodată toți banii obținuți de reclamanți în conturile sindicatelor. Banii s-au virat câștigătorilor acestor procese doar după ce sumele au fost oprite sindicaliștilor pe ștatele de plată.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. In Burkina Faso sa se mute tradatorii de la F.N.M. au uitat de salariati i-au vandut pe 3 lei RUSINEEEE!!!! sper ca membrii de sindicat si-au dat seama cine sunt in sfarsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here