Finanţele modifică formularul deciziei de impunere. Pe fiecare obligaţie de plată va fi tipărit contul în care trebuie efectuată plata, iar pe verso – informaţii privind modalităţile de plată

637

Ministerul Finantelor a publicat vineri un proiect de ordin prin care modifică formularul deciziei de impunere, acesta urmând să aibă elemente noi. Mai exact, pe fiecare obligaţie de plată va fi tipărit contul IBAN, împreună cu codul de bare, in care trebuie efectuată plata. Pe verso se vor regăsi informaţii privind modalităţile de plată, se arată într-un comunicat remis de ANAF.

„In vederea imbunatatirii serviciilor destinate contribuabililor persoane fizice, s-a propus introducerea in continutul formularelor de decizii de impunere privind impozitul pe venit si contributiile sociale a informatiilor referitoare la plata obligatiilor fiscale (contul bugetar si contul IBAN, modalitatea de plata a obligatiilor bugetare)”, se mai arata in comunicat.

Totodata, potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, incepand cu data de 1 februarie 2013, in sfera contributiilor sociale obligatorii au fost incluse veniturile din silvicultura si din piscicultura.

Astfel, persoanele fizice care realizeaza aceste categorii de venituri, sunt obligate sa efectueze in cursul anului plati anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate”, se mai arata in comunicat.

In cazul persoanelor fizice care datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, stabilirea obligatiilor anuale de plata se realizeaza de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuala, pe baza careia se regularizeaza sumele datorate cu titlu de plati anticipate.

De asemenea, persoanele care realizeaza numai venituri din activitati agricole, piscicultura si silvicultura, sub nivelul salariului de baza minim brut pe tara lunar si nu fac parte din familiile beneficiare de ajutor social, baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate reprezinta o treime din salariul de baza minim brut pe tara. Sarcina verificarii si dupa caz, a stabilirii bazei lunare de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate revine si in aceasta situatie, organului fiscal competent.
Hotnews

1 COMENTARIU

  1. Toti putoii astia cand se instaleaza in functii de conducere gasesc tot felul de modificariincat zapacesc pana si calculatoarele finantelor .Prostovanii astia au auzit de predictibilitatea legilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here