Fără pensionari la catedră

427
Profesorii care au ajuns deja la vârsta pensionării nu mai au voie să predea în continuare. Dacă în anul şcolar 2009 – 2010 acest lucru a mai fost permis, începând din această toamnă dascălii nu vor mai avea această posibilitate, un prim motiv fiind lipsa posturilor.

Nu mai puţin de 20 de profesori care au ajuns la vârsta pensionării au depus cerere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj pentru a mai fi încadraţi un an în sistemul de învăţământ, însă cererile acestora au fost respinse. Potrivit Cameliei Bibere, inspector şcolar judeţean adjunct, decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe. Doi dintre profesorii respectivi au contestat această hotărâre, dar contestările s-au dovedit a fi neîntemeiate.
Profesori cu ora
Astfel, din toamnă, nu vor mai exista la catedră profesorii care ar trebui să se plimbe cu nepoţii prin parc şi să îşi aştepte, la final de lună, pensia. Totuşi, dintre cei care au depus cereri, au fost şi unii nemulţumiţi. Situaţia sistemului de învăţământ este una suficient de dificilă, mai ales de când se pune şi problema restructurărilor şi a comasărilor de şcoală. Aşa se face că singura posibilitate pentru aceşti profesori ar putea fi predarea cu ora, nu cu normă întreagă, în funcţie de cum se acoperă posturile.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here