Fânar incendiat de un piroman

536

piromanUn bărbat de 41 de ani din comuna Leleşti, suspect al infracţiunii de distrugere prin incendiere, a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă de 20 de zile. Poliţiştii gorjeni au constatat că acesta a incendiat un fânar.

În timpul nopţii de joi spre vineri, poliţiştii Postului de Poliţie Leleşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că în gospodăria unei localnice de 56 ani, a izbucnit un incendiu, la un fânar. Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au localizat şi stins incendiul, iar in urma cercetărilor s-a stabilit că acesta a fost provocat din exterior, prin flacără deschisă. „În urma incendiului au ars aproximativ şapte tone de fân, prejudiciul cauzat fiind estimat la suma 3.000 de lei. Continuând cercetările, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu şi Postului de Poliţie Leleşti au stabilit că suspect de comiterea incendierii este Dumitru P., de 41 de ani, din comuna Leleşti, fostul ginere al părţii vătămate”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Intervenţia pompierilor a durat circa două ore

Piromanul a fost depistat şi condus la sediul postului de poliţie, pentru cercetări, ulterior, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Poliţiştii l-au prezentat în cursul zilei de sâmbătă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Instanţa de judecată a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile. Poliţiştii l-au introdus pe suspect în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here