Economie de sute de mii de lei la DGASPC Gorj

390

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, lucrările de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în întreaga structură a instituţiei sunt realizate de către angajaţii proprii. Sunt înregistrate, astfel, economii însemnate la bugetul Direcţiei. Iniţiativa acestui demers aparţine directorului executiv al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună.

Este cunoscut faptul că dezinsecţia, deratizarea şi dezinfecţia, reprezintă acţiuni de prevenire a unor boli transmisibile prin intermediul insectelor şi rozătoarelor, fiind deja cunoscut că a preveni este mai uşor decât a combate. În plus, prezenţa insectelor şi a rozătoarelor prezintă şi un disconfort apreciabil, atât pentru om, cât şi pentru animale.
Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de dezinsecţie şi deratizare, precum şi consecinţele neefectuării lor. Indiferent că deţii un spaţiu de birouri, o hală industrială, un spaţiu comercial, un spaţiu de depozitare, un centru de zi sau un cămin de bătrâni, există obligaţia legală de a avea un contract în vigoare, pentru serviciile de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie.
Legea este valabila şi pentru Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu toate centrele din subordinea lor.

La Gorj, prima DGASPC cu serviciu propriu de dezinsecţie
Dacă în anii trecuţi acest tip de lucrări se făceau cu firme specializate şi cu costuri foarte mari, din acest an noul director executiv al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, a hotărât ca lucrările respective să fie executate în regie proprie şi cu costuri infinit mai mici decât până în prezent. Astfel, începând cu luna aprilie 2013 a fost demarată procedura de autorizare a DGASPC Gorj, pentru a se putea efectua lucrările de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în întreaga structură a instituţiei. La momentul apariţiei acestui articol au fost obţinute toate avizele şi autorizaţiile necesare efectuării acestui gen de lucrări, au fost identificate spaţiile necesare, punctele de lucru şi au fost calificaţi angajaţii proprii care desfăşoară acest tip de activitate.
Adrian Pătraşcu, coordonatorul Compartimentului de prevenire şi protecţie din cadrul direcţiei, omul care s-a ocupat de întreg procesul de autorizare, a menţionat că pentru obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor DGASPC Gorj, a colaborat foarte bine cu toate instituţiile din judeţ, dar în mod deosebit cu ITM Gorj şi DSP Gorj. Dumitru Cotrună a precizat că din informaţiile pe care le deţine, DGASPC Gorj este prima şi singura instituţie de acest gen din ţară care a realizat un asemenea serviciu şi că acest mod de lucru va continua cu alte acţiuni, care în viitor vor duce la eficientizarea activităţilor direcţiei, confirmând astfel proverbul ,,Omul sfinţeşte locul”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here