După lemne prin pădurea… altuia

462

furt de lemneCinci localităţi şi zece hoţi în două zile. Acesta este bilanţul activităţilor poliţiştilor în ceea ce priveşte furtul de lemne din pădurile judeţului.

Au fost întocmite dosare penale şi aplicate amenzi, în speranţa răririi cazurilor de acest fel.

Un bărbat de 70 de ani din Scoarţa a avut surpriza de a-şi găsi nu mai puţin de cinci consăteni în timp ce furau lemne de pe proprietate sa. Bătrânul nu a mai stat la discuţii cu aceştia şi a sunat direct la 112. Constantin L.C., de 31 ani, Titu Z., de 42 ani, Adrian N., de 18 ani, Ion L., de 26 ani şi N.C., de 17 ani, toţi din comuna Scoarţa, sustrăgeau cinci arbori de esenţă salcâm, de pe proprietatea septuagenarului. Celor cinci scorţeni li s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Furt şi la Săuleşti
Furturile de lemne din comuna Scoarţa nu sunt nici pe departe singurele din judeţ. În numai două zile, poliţiştii au depistat hoţi în nu mai puţin de cinci localităţi. Un astfel de caz este şi cel al lui Gigel M.C., de 38 de ani, din Bărbăteşti, care a fost surprins în trafic de către poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Săuleşti. Bărbatul transporta cu o căruţă tractată de un tractor, material lemnos de esenţă salcâm, pe drumul sătesc din satul Dolceşti, comuna Săuleşti. Gigel nu a putut explica de unde are aceste lemne, dar aceasta nu a fost singura problemă pe care a avut-o cu oamenii legii. În urma verificărilor s-a stabilit că nici tractorul pe care îl conducea nu era în regulă, fiind neînmatriculat în circulaţie. Materialul lemnos, în volum de 2,4 metri cubi, cu o valoare de 250 lei, a fost predat Ocolului Silvic Târgu – Cărbuneşti, iar pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal. Acesta este cercetat pentru sustragere şi tăiere de material lemnos şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Scoteau cioate din rădăcină
Încă doi hoţi de lemne au fost surprinşi în pădurea Iezureni în timp ce furau patru arbori de esenţă gorun pe care îi tăiaseră fără a avea dreptul. Şi pe numele lor, Dorel P., de 56 ani şi Liviu F.I., de 46 ani, ambii din Târgu – Jiu a fost întocmit dosar penal. Liniştiţi nu au stat nici poliţiştii din localitatea Brăneşti care, acţionând pentru prevenirea şi combaterea sustragerii de material lemnos împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Turceni, au depistat doi tineri care furau resturi de lemne. Marin M., de 33 de ani şi Daniel P.G., de 22 de ani, ambii din localitate, scoseseră din rădăcină un număr de 46 cioate de esenţă salcâm, stejar şi ulm, din cantonul aparţinând Ocolului Silvic Turceni. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, procesele-verbale fiind înaintate la Ocolul în cauză, pentru stabilirea cuantumului amenzii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here