DPPS Târgu Jiu: Se fac programări pentru vaccinarea anti-COVID-19 a asistenților personali

1965

Direcția Publică de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu face un apel către toți asistenții personali ai persoanelor cu handicap să depună o cerere în vederea obținerii unei programări pentru vaccinarea anti-COVID-19.

Autoritățile pun la dispoziția asistenților personali din Târgu Jiu un formular de cerere, care va trebui trimis alături de copia actului de identitate, iar ulterior se va face o programare la imunizare pe platforma națională. Înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populație. Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcțiilor de sănătate publică (DSP), operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale. Fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:
• pentru etapa 1 – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat – înscrierile se pot realiza astfel: a. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat; b. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical;
• pentru etapa 2 – Populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale – înscrierile se pot realiza astfel: a. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale; b. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare); c. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă; d. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale; e. Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani; f. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă; g. Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
• pentru etapa 3 – Populația generală – înscrierile se pot realiza astfel: a. Prin intermediul angajatorului; b. Individual, direct pe platforma informatică; c. Prin apelarea call centerelor; d. Prin intermediul medicului de familie; e. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here