Deţinuţii târgujieni, buni fotbalişti

837

Picture 015Persoanele private de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu au ieşit câştigătoare la o întrecere sportivă. Echipa de fotbal din penitenciar s-a întrecut cu mai multe echipe de fotbal din localităţile în care deţinuţii desfăşoară activităţi de voluntariat, prin proiectul „Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor”.

În cadrul acestui parteneriat, mai multe persoane private de libertate realizează acţiuni de voluntariat în diferite localităţi din judeţul Gorj. Între primăriile acestor localităţi şi Penitenciarul Târgu-Jiu au fost semnate protocoale, în cadrul acestui proiect finanţat din fonduri europene. Una dintre activităţile pe care le-au realizat Picture 001împreună este şi competiţia sportivă de la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, vineri a fost organizată prima competiţie sportivă în cadrul Grupului de Acţiune Locală pentru Integrarea Persoanelor Private de Libertate prin Ocupare Târgu-Jiu. La această competiţie au participat o echipă formată din persoane private de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu şi echipe din localităţile Scoarţa, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Alimpeşti, Polovragi şi Roşia de Amaradia.

Diplome pentru persoanele private de libertate

Echipele s-au întrecut la fotbal. După mai multe reprize jucate, scorul final al meciurilor amicale s-a înclinat pozitiv spre echipa formată din persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Astfel, aceasta a ieşit pe primul loc fiind urmată de echipa din Polovragi şi, pe locul trei, ieşind echipa Primăriei Bengeşti-Ciocadia. Câştigătorii au primit diplome dar s-au ales, de asemenea, şi cu o zi frumoasă, cu prietenii legate şi cu o modalitate de integrare socială pentru deţinuţi. În această lună, în cadrul proiectului, mai multe grupuri formate din câte 20 de persoane private de libertate vor realiza, timp de cinci zile, activităţi voluntare, urmând ca luna viitoare să desfăşoare astfel de activităţi timp de trei zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, deţinuţii care participă activ la aceste acţiuni beneficiază de zile câştig. „La patru zile lucrătoare câştigă o zi din pedeapsă. Obiectivul central al proiectului este promovarea formelor de parteneriat public-privat, grupând în jurul unităţilor administrativ-teritoriale, serviciile responsabile de deţinerea şi reintegrarea persoanelor private de libertate, pentru pregătirea reintegrării acestora în societate, prin ocupare şi ucenicie într-o meserie”, a spus Dumitriu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here