Deţinuţii merg la teatru

496
penitenciarUn grup de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu a mers aseară la teatru, la spectacolul „Titanic Vals” a cărei premieră a avut loc sâmbătă. Persoanele private de libertate s-au arătat încântate de această ocazie de a vedea şi altceva.

Nu mai puţin de 50 de persoane încarcerate în Penitanciarul Târgu-Jiu au putut urmări o piesă de teatru oferită de actorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. „Deşi acest gen de manifestări au devenit o obişnuinţă în practica de intervenţie psihosocială pentru persoanele care suferă condamnări privative de libertate, se are în vedere modul de comportament al persoanelor încarcerate precum şi gradul de implicare al acestora în programele de reeducare şi resocializare”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.
Selectaţi pe sprânceană
Pentru a putea participa la astfel de ieşiri, deţinuţii sunt selectaţi cu grijă din rândul persoanelor private de libertate. Potrivit Simonei Dumitriu se analizează comportamentul dar şi felul şi frecvenţa cu care participă la programele educative. „Aceste activităţi contribuie la menţinerea legăturii cu societatea şi la promovarea valorilor sociale dezirabile sau oferă oportunităţi pentru persoanele private de libertate de a-şi lărgi orizonturile culturale”, a mai spus Dumitriu. Penitenciarul Târgu- Jiu are parteneriate cu mai multe instituţii de cultură, printre care Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Muzeul Judeţean Gorj şi Biblioteca Judeţeană, tocmai pentru a facilita reintegrarea în societate a persoanelor de după gratii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here