Cu Steaua pe Național Arena?

468

Derby-ul dintre Pandurii și Steaua este unul care ar putea aduce foarte mulți fani în tribune, iar Edi Iordănescu a surprins ieri cu o declarație prin care își manifesta dorința de a juca acest meci în Capitală.

Închis mult timp după tragedia din Colectiv, cel mai mare stadion din România este dorit ca teren propriu pentru Pandurii în duelul cu Steaua din etapa a patra din play-off. Antrenorul gorjenilor și-a motivat această dorință prin faptul că și la Severin, Pandurii este tratată tot ca echipă vizitatoare: „Dat fiind faptul că nouă ni se construieşte un stadion nou la Târgu-Jiu şi suntem nevoiţi să jucăm la Severin, iar suporterii noştri din Târgu Jiu ne lipsesc foarte mult, mă gândesc că ar fi mult mai bine ca meciul cu Steaua să îl putem juca pe Naţional Arena. Nu vreau să supăr pe nimeni, însă condiţiile sunt mult mai bune şi chiar nu mă deranjează că nu vom avea suporterii de partea noastră, suntem obişnuiţi să evoluăm în condiţii ostile. Plus că şi condiţiile de la lojă ar fi mult mai bune pentru mine!”, a declarat Edi Iordănescu, tehnicianul Pandurilor ținând cont și de faptul că el ar putea fi suspendat pentru acel meci și va fi nevoit să stea în tribună.
Pandurii joacă de la începutul sezonului pe stadionul severinean, însă foarte puține au fost momentele în care s-a simțit iubită acolo. Meciurile cu Steaua, Dinamo, Craiova și chiar Viitorul au fost partide în care jucătorii Pandurilor s-au simțit ca oaspeți, iar în celelalte mai degrabă au fost înjurați decât încurajați. Este pentru a doua oară când Pandurii își joacă meciurile de pe teren propriu la Severin, prima dată atunci când a fost schimbată suprafața de joc, iar acum pentru că la Târgu-Jiu se construiește o nouă arenă în locul celei vechi.
Ritmul constructorilor la noul stadion târgujian este mult mai ridicat în ultima vreme, de când la Târgu Jiu a sosit și ConA, al doilea asociat al consorțiului ce a câștigat licitația pentru construirea arenei.
Conform programului stabilit pentru construirea stadionului, acesta va trebui să fie gata la începutul anului viitor, așa că este foarte posibil ca în a doua parte a sezonului viitor, Pandurii să se reîntoarcă acasă, pe o arenă ultramodernă, pentru a juca din nou pentru fanii gorjeni, însă până atunci se vede nevoită să evolueze în pribegie, fie la Severin, fie în București, cum se vorbește. Totuși, este prea puțin probabil ca în acest moment să fie mutat meciul de la Severin în Capitală, cu toată dorința exprimată de antrenorul pandurilor.
Pandurii – Steaua este programat a se juca miercuri, 30 martie, de la ora 21.00, și va fi transmis în direct la Digi Sport, Dolce Sport și Look TV.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here