Creşte numărul hoţilor de fier vechi

443

Nu mai puţin de şapte gorjeni implicaţi în diferite furturi de fier vechi şi-au petrecut câte o noapte în spatele gratiilor la sfârşitul săptămânii trecute, după ce poliţiştii i-au identificat şi prins.

Un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 36 de ani au fost reţinuţi după ce au dat o spargere chiar la un centru de colectare a fierului vechi, situată pe raza comunei Fărcăşeşti. Ei au furat subansamble metalice evaluate la 7.700 de lei, fiind descoperite la un alt depozit de pe raza aceleiaşi comune, poliţiştii găsind aici la sfârşitul săptămânii trecute alte piese metalice furate de la o subunitate minieră din zonă. Oamenii legii au estimat prejudiciul la aproape 9.000 de lei, aceştia menţionând că persoanele care au furat fierul vechi fac parte dintr-un grup format din 9 membri, cinci dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul Poliţiei Judeţene.

„La data de 30 iulie, poliţiştii din Rovinari au depistat şi reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere un număr de 5 membri ai grupului infracţional, Sabin R., de 38 ani, Teodor D.A., de 22 ani, Ovidiu E., de 42 ani, Doru O., de 39 ani, Costel T.S., de 36 ani, toţi din judeţul Gorj, ceilalţi 4 fiind căutaţi, întrucât se sustrag cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de administratorul Constantin S., de 42 ani şi gestionarul Nicolae S.A., de 32 ani, din judeţul Gorj, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, fiind suspectaţi că, deşi cunoşteau faptul că toate bunurile provin din furt şi au regim special de comercializare, nu au întocmit adeverinţe primire şi plată”, menţionează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Suspecţii acuzaţi de furt au fost prezentaţi la Parchet, unde procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor cu aceştia în stare de libertate, pentru toţi fiind dată o interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here