Colţunaşi de post

898

Ingrediente
Aluat: – 100 ml apă
– 120 gr. făină
– esenţă de vanilie
– un praf de sare
– o linguriţă de zahăr
– Umplutură – gem acrişor
– Glazură – 50 gr pesmet
– 2 linguri ulei
– 2 linguri zahăr
– scorţişoară

Mod de preparare
Pentru a prepara glazura se prăjeşte pesmetul în ulei şi se amestecă apoi cu zahărul şi scorţişoara. Aluatul se prepară amestecând apa cu făina, sarea şi zahărul. Se frământă bine, se lasă să se odihnească 10-15 minute, după care se întinde în foaie subţire şi se taie în pătrate sau triunghiuri. Se umple fiecare dintre acestea cu câte o linguriţă de gem, se împăturesc şi se presează pe margini cu o furculiţă. Se pune o oală cu apă şi sare la fiert. Când apa clocoteşte, se adaugă colţunaşii şi se fierb aproximativ 15 minute, până când se ridică la suprafaţă. Se scot cu o paletă şi se scurg bine de apă, după care se trec prin glazura de post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.