Cloaca portocalie din ANP şi Penitenciarul Târgu Jiu (II)

384

Fostul lider sindical FSANP de la penitenciarul Târgu-Jiu, Florin Şchiopu, a propus reinventarea postului de director adjunct pe Educaţie, cum spuneam şi ieri. La întrebarea de ce s-a transformat postul cu încălcarea organigramei nu exista un răspuns.

De ce? Abia pe la începutul lunii septembrie s-a aflat răspunsul, când a fost scos la concurs postul de director adjunct şi nu şef Serviciu. Diferenţa este cu totul şi cu totul semnificativă ca salariu – 50 de milioane lei vechi -, nivel de putere şi a fost pregătit pentru plecata la Craiova Raluca Niţoiu. Urma să ocupe un post cu grad mare şi simbrie pe măsură, cu toate că se încălca organigrama cu trepte normale în orice instituţie publică finanţată, nu-i aşa, din bani tot publici. Prin luna septembrie, candidaţii înscrişi la concursul pentru postul de director adjunct pe Educaţie şi Asistenţă Psihosocială (6 din Penitenciarul Târgu-Jiu şi 2 de la penitenciare din Craiova), printre care şi Raluca Niţoiu, cu toate că nimeni de la educaţie sau de la psihologi nu o mai dorea şi i se transmisese acest lucru. Cu toţii au susţinut examenul psihologic – unul foarte dur – la Penitenciarul Rahova -, ci diverse teste extrem de dificile de personalitate şi management. Cu intervenţii la finalul testelor cu psihologi de la Direcţia Psihologia Personalului a ANP Bucureşti.

Mulţi chemaţi, puţini aleşi. Au rămas cei aleşi pe sprânceană!
În urma examenului psihologic au fost admişi şase candidaţi, doi candidaţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu fiind respinşi. Foarte rapid au fost stabilite şi termenele concursului, ca şi probele de altfel, astfel încât acest concurs să fie finalizat până în preajma alegerilor. Ca să nu fie o altă putere, USL faţă de PDL la comanda ANP. Este de înţeles că actualul director general M. Dobrică lucrează cu aceiaşi directori adjuncţi şi şefi de direcţii ori de servicii pe care i-a moştenit de la predecesorul lui Chestorul dr. Ioan Băla. Iar majoritatea probelor s-au susţinut la Arad, în fieful PDL-Gheorghe Falcă, şi foarte aproape de Timişoara, unde-i director de Penitenciar Chestorul dr. Ioan Băla.

Probe fără contestaţii
Astfel, probele au fost stabilite între 5-7 decembrie interviul, între 10-11 decembrie proba de calculator şi pe 12 decembrie proba scrisă. Normal, la probele de interviu şi calculator se puteau face cele mai multe picări ale candidaţilor. Fiind probe la care nu se admitea vreo contestaţie. Despre alte nereguli, în episodul următor. (Va urma)
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here