Cerşetoria amendată de poliţiştii TF

428
daniel brotea facuta de mineBiroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj a aplicat pe parcursul anului 2009 un număr de 48 de contravenţii pentru fenomenul cerşetoriei. Astfel, poliţiştii au finalizat şase dosare penale pentru comiterea infracţiunii de cerşetorie de către persoane apte de muncă, cu propunerea de trimitere în judecată a învinuiţilor.

Alături de cerşetori, poliţiştii de la Transporturi Feroviare au mai constatat 19 infracţiuni judiciare, dintre care 15 furturi, precum şi patru loviri.

Numărul trenurilor patrulate a crescut de 2.802, cu 859 mai multe decât în 2008, fiind depistaţi 4.262 de călători frauduloşi, de la acre au fost încasate suprataxe a căror valoare a depăşit 32.500 lei.
De-a lungul anului 2009, Poliţia TF Gorj a mai format echipe cu Poliţia Comunitară, cu care au acţionat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în apropierea staţiilor CFR. „Am avut o colaborare deosebită şi cu Garda Financiară şi Direcţia Generală de Finanţe Publice Gorj, dar şi cu Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, şi, nu în ultimul rând, cu mass-media locală. Aceste parteneriate au avut drept scop crearea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi creşterea încrederii călătorilor în sistemul transporturilor feroviare”, ne-a declarat Daniel Brotea, şeful Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here