Cercetăşia, renaşte la Tismana

411

Cercetaşii României au o tradiţie frumoasă. În perioada interbelică, Cercetaşii României au cunoscut, ca mişcare, o înflorire pe timpul Regelui Carol al II-lea, care i-a şi sprijinit. Exista o preocupare pentru educaţia tineretului şi ne bucurăm că aceasta, sub alte aspecte, a fost reluată. Salutăm cum se cuvine organizarea unei veritabile tabere a cercetaşilor în imediata apropiere a Mănăstirii Tismana şi găzduim aceste mici rânduleţe primite din partea organizatoarei de proiect, Alexandra Balea, ca reprezentantă a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, fondată în 1913, membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout Society (I. Predoşanu)

Tabăra de cercetaşi organizată de Asociaţia Scout Society a început de sâmbăta trecută, la Tismana. Cei treizeci de copii veniţi din toate colţurile ţării s-au bucurat de o paletă largă de activităţi: au vizitat Hidrocentrala Tismana, Păstrăvăria Mănăstirii Tismana şi Mănăstirea Tismana, plimbări cu căruţe, au avut ateliere de noduri, de origami, de echitaţie, au învăţat să monteze corturi şi multe alte jocuri.
În zilele următoare, aceştia vor urca până la Schiturile Cioclovina de Jos şi Cioclovina de Sus, vor vizita Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa, deplasându-se spre a vedea operele acestuia aflate la Târgu Jiu, dar şi Podul lui Dumnezeu de la Ponoare. Organizatorii le-au mai pregătit şi foarte multe activităţi în interiorul taberei: ateliere de fotografie, de confecţionat păpuşi, brăţări etc.
Totul se va termina cu un frumos foc de tabără, jocuri şi cântece la chitară vineri seara, ultima seară pe care tinerii o petrec în tabăra de cercetaşi de la Tismana.
Condiţiile de cazare şi masă puse la dispoziţie de Tabăra de vară de la Tismana sunt foarte bune, copiii simţindu-se foarte bine, într-un cadru natural liniştit.
Balea Alexandra Coordonator proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here