Caragea și-a tras adjunct la câini

1061

După ce anul trecut, șef peste Centrul Chinologic Sibiu a ajuns Salvador Viorel Caragea, fostul inspector șef al IPJ Gorj, la finalul săptămânii trecute a fost numit adjunct al acestuia fostul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, comisar șef, Liviu Gabriel Dumitru. Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a fost demis din funcție de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și asta pentru felul în care a gestionat agresiunea care a avut loc în staţiunea Straja, unde o salvamontistă şi alte persoane au fost bătute într-un bar, de interlopul Sorin Palesică.

liviu-gabrielPotrivit IGPR, Dumitru a fost împuternicit adjunct al șefului Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblă” Sibiu, asta după ce și gorjeanul Viorel Caragea fusese trimis, cu un an în urmă, la Sibiu să-și ispășească păcatele făcute în funcția ocupată la vârful IPJ. „Comisar-șef de poliție Dumitru Liviu-Gabriel a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al directorului Centrului Chinologic ,,Dr. Aurel Greblea” Sibiu. Comisar-șef de poliție Zaharie Marcel, adjunct al șefului I.P.J. Hunedoara, a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara”, se arată într-un comunicat al IGPR care cu siguranță l-a făcut să jubileze pe Caragea, gorjeanul având acum cui să dea ordine(în afara câinilor desigur). De altfel, numirea în cauză poate fi și răspunsul la veștile care circulă la nivelul județului Gorj cum că Viorel Caragea nu avea cui preda mandatul atunci când se retrage la pensie.
Potrivit presei sibiene, Salvador Viorel Caragea a fost anchetat de DNA pentru divulgare de informații și era cercetat în momentul numirii sale în Sibiu în nu mai puțin de 17 dosare penale! Acesta a fost considerat, anul trecut, motivul pentru care inspectorul a fost trimis la Centrul Chinologic. De această dată, mutarea la Sibiu a fostului șef al IPJ Hunedoara se consideră de către presa locală că este o consecință a recentului incident de la Straja, unde un interlop a bătut o salvamontistă.
Centrul Chinologic Sibiu se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi este singura unitate cu acest profil de la noi din România.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. Este vorba, iar de rotația cadrelor. Funcția de adjunct al sefului Centrului chinologic este pe linie logistica,care presupune experienta in domeniu, coroborate cu studiile de specialitate în științe economomice sau inginerești. E un domeniu foarte complex, care presupune cheltuieli bugetare,in baza Legii 500/2002 si OUG 34 si HG 925 rivind achizitiile publice. Ce– l recomanda pe d-l Dumitru pentru anularea respectivei funcții. Are avizul tehnic de la structurile de specialitate din cadrul IGPR si Direcției Generale de Logistica a MAI ???

  2. Dumnezeu face dreptate,… asta este inceputul pentru Caragea ….. nu sau solutionat toate dosarele, multe se vor redeschide……. a intrat in hibernere, suge laba….. ca ursu….. oare Parchetul Craiova si D.N.A. , nu vor face dreptate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here