Bugetul proiectului „Eco-energie pentru judeţul Gorj”, suplimentat de Consiliul Judeţean

357

panouri2 facuta de mineConsiliul Judeţean Gorj a aprobat vineri suplimentarea bugetului destinat proiectului „Eco-energie pentru judeţul Gorj”, demarat în anul 2009. Acest proiect îşi propune reducerea costurilor cu utilităţile în mai multe unităţi din judeţul Gorj prin utilizarea energiei verde.

Implementarea acestui proiect a început în anul 2010, imediat după semnarea contractului de finanţare aferent, prin demararea procedurilor de achiziţii publice pentru servicii de proiectare şi execuţie lucrări. Pe parcursul implementării acestui proiect a apărut însă necesitatea execuţiei unor lucrări de construcţii la aceste obiective de investiţie, asta deoarece nu exista spaţiu suficient pentru montarea utilajelor aferente instalaţiilor solare. Acest fapt a implicat execuţia unor lucrări de construcţii de rezistență, arhitectură, împrejmuire platformă pentru protecţia panourilor, lucrări de intervenţie la învelitoarea tip şarpantă pentru montaj panouri. Deoarece instituţiile la care s-au executat lucrările de montare a panourilor solare sunt centre de servicii comunitare pentru copii cu probleme psiho-sociale şi cu nevoi speciale, s-a impus izolarea panourilor prin împrejmuire cu gard cu înălţime de minimum 1,80 m pentru asigurarea protecţiei adecvate a beneficiarilor. S-au amplasat panouri solare pe sol la cinci locaţii, perimetrul total al împrejmuirilor fiind de 304 metri, iar valoarea este de 74.590 de lei cu TVA. Valoarea totală a împrejmuirilor şi construcţiilor realizate în vederea implementării optime a proiectului „Ecoenergie pentru județul Gorj“ pentru obiectivele de investiţii menţionate este de 703.629,51 lei cu TVA.

Peste 3.635.000 lei, valoarea totală a proiectului

Valoarea totală a proiectului „Eco-energie pentru Gorj“ a fost stabilită la 3.635.638,89 lei cu TVA, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean ridicându-se la suma de 1.354.930 lei cu TVA. Prin implementarea proiectului „Eco-energie pentru judeţul Gorj“ au fost îndeplinite mai multe deziderate, cum ar fi: reducerea consumului de combustibil convenţional şi, implicit, protecţia mediului prin diminuarea consistentă a emisiei de gaze cu efect de seră; exemplu de bună practică şi implicare socială; stimularea conştiinţei societăţii civile în ceea ce priveşte protecţia mediului; contribuţia la îndeplinirea politicilor naţionale, regionale şi locale în domeniul mediului şi al energiei; aport la efortul României de a-şi îndeplini obligaţiile asumate prin tratatele europene şi internaţionale la care a aderat în anul 2007; reducerea costurilor cu energia termică, degrevând astfel bugetul beneficiarilor; creşterea confortului persoanelor instituţionalizate.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here