Baia de Fier, culoare și veselie: Parada Florilor, un tribut oferit copilăriei!

1779

Grădinița cu Program Prelungit din Baia de Fier, în colaborare cu Liceul Tehnologic din localitate, au dat clasă cu un eveniment deosebit, la care au participat, alături de copiii unității organizatoare, și alte zeci de preșcolari de la mai multe grădinițe din Novaci și Târgu Jiu. Astfel, într-o perioadă în care cadrele didactice sunt încă în grevă generală, la Baia de Fier numeroși dascăli, în frunte cu Maria Rădescu de la grădinița etalon din localitate, au realizat, în regim de voluntariat, activități dedicate celor mici în care au antrenat părinți, bunici, autorități locale și județene dar și simplii localnici, privitori și unei parade deosebite a florilor.

Totul a început la orele amiezii, când, câteva zeci de micuți, însoțiți de dascălii lor și de aparținători, îmbrăcați în costume colorate simbolizând flori, au plecat în coloana de la catedrala din localitate, la căminul cultural.
Însoțiți de toboșari și de niste tinere care le aruncau pe drumul lor petale de flori, micuții au făcut parte cu zâmbete largi din parada colorată spre locul de desfășurare al acestui festival.
Aici, întâmpinați de aplauze au urcat pe scenă și au realizat câte un dans al florilor, au înălțat baloane și au primit o prăjitură de la sponsorii evenimentului.
Parada florilor și festivalul în sine a fost un regal oferit copilăriei, inocentei și anotimpului cald, vacantei care bate la ușă și fericirii din ochii preșcolarilor.
La eveniment, au participat primarul localității, Dumitru Turbaceanu, cei doi subprefecți Mihai Istrate și Ninel Muja, dar și Manuela Misăilescu de la organizația de femei a PSD Gorj, responsabil de zona Baia de Fier.
Din partea Inspectoratului Şcolar a fost prezenta alături de o serie de inspectori de specialitate și inspectorul general Marcela Mrejeru. Reprezentanții IȘJ Gorj au felicitat organizatorii pentru acest eveniment deosebit.
A.S.