Au venit banii pentru Centrele de Permanenţă

431

Cjas gorjVeşti bune pentru medicii care îşi desfăşoară activitatea în Centrele de Permanenţă din judeţul nostru. În următoarele zile, ei îşi vor primi banii aferenţi orelor lucrate în lunile februarie şi martie. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit 2 miliarde 700 milioane lei vechi pentru plata cadrelor medicale din Centrele de Permanenţă.

Din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către personalul din Centrele de Permanenţă, mulţi medici au întâmpinat dificultăţi serioase, fiind puşi în situaţii dificile din lipsa banilor. Din fericire, această problemă este ca şi rezolvată. “Am primit o veste foarte bună. Se pare că au venit banii pentru Centrele de Permanenţă, pentru lunile februarie şi martie. Este foarte bine că au venit aceşti bani pentru că unii dintre colegii mei întâmpinau probleme în lipsa banilor”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Cocină: „Am primit 270.000 lei pentru Centrele de Permanenţă”

Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că pentru Centrele de Permanenţă au venit două miliarde şapte sute milioane lei vechi. Cu această sumă va fi acoperită restanţa către medicii de familie care lucrează în centrele de permanenţă, dar şi plata activităţii lor pe luna martie. “Pentru februarie şi martie ne-au venit 270.000 lei. Banii vor intra în câteva zile; noi aveam planificate plăţile pentru vineri şi luni, dar cum acestea se fac prin Trezorerie, aşteptăm să vedem ce se decide în privinţa zilei de luni, dacă este sau nu declarată zi liberă. Deocamdată cei de la trezorerie aşteaptă un act oficial în acest sens, iar dacă va fi declarată zi liberă vom planifica plăţile pentru joi şi vineri”, a explicat Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj.

Gorjul, fruntaş la numărul Centrelor de Permanenţă

În judeţul nostru funcţionează Centre de Permanenţă în localităţile: Cătune, Samarineşti, Mătăsari, Peştişani, Târgu-Jiu, Prigoria, Turburea, Logreşti şi Tismana. Cele din Tismana şi din Târgu-Jiu funcţionează de la 1 ianuarie 2012. Începând cu 1 aprilie funcţionează centre de permanenţă şi la Bâlteni, Crasna şi Bumbeşti-Jiu. Trebuie precizat că în localităţile unde sunt centre de permanenţă se asigură asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here