Au golit rezervorul de motorină

371

Trei indivizi din Scoarţa sunt anchetaţi în stare de libertate după ce, ieri dimineaţă, au fost depistaţi ca fiind autorii unui furt de combustibil. Doi dintre aceştia sunt minori, din localitate, celălalt fiind un tânăr de 21 de ani.

Ei l-au păgubit cu peste 1000 de lei pe şoferul unui tir care îşi parcase maşina pe carosabil, în faţa gospodăriei. Nici prin cap nu i-a trecut acestuia că hoţii îi vor forţa sistemul de închidere şi îl vor lăsa să facă „pana prostului” dacă pleacă în cursă. Şoferul s-a adresat poliţiştilor şi în scurt timp a avut surpriza să constate că suspecţii au fost şi depistaţi. Mai mult, oamenii legii au reuşit să recupereze şi motorina pe care hoţii nu apucaseră să o vândă, ancheta continuând cu cei trei în stare de libertate.

Cu dosar penal pentru furt calificat, tot de motorină, s-a ales şi un angajat al Complexului Energetic Turceni. Acesta este acuzat că a furat combustibilul tot dintr-un rezervor, dar nu din cel al unui tir, ci direct din cel al unei locomotive cu care este cărat cărbunele. Motorina a fost descoperită de poliţişti la un control de rutină într-o autoutilitară. „Cu prilejul controlului, poliţiştii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de aproximativ 140 litri motorină, fără a putea dovedi provenienţa combustibilului. Extinzând cercetările pentru a stabili provenienţa combustibilului, poliţiştii au stabilit că şoferul, în complicitate cu un mecanic de locomotivă, D.P., de 45 ani, din comuna Ioneşti, judeţul Gorj, angajat al unei secţii din cadrul C.E. Turceni, au sustras din locomotiva pe care acesta din urmă o deservea, cantitatea de 140 litri de motorină. Cantitatea de motorină, evaluată la suma de 700 lei, a fost ridicată şi restituită unităţii prejudiciate”, a menţionat IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here