Au ajuns la spital din cauza caniculei

1437

Unsprezece gorjeni care au avut de suferit din cauza caniculei s-au prezentat, în ultima săptămână, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Potrivit medicilor de la UPU, cele mai multe cazuri au fost de lipotimii, persoanele prezentând simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă.
Vârstele pacienților au fost cuprinse între 30 și 75 de ani, un singur bărbat având nevoie de internare, acesta având probleme neurologice.
Medicii recomandă evitarea expunerii voluntare la soare, plimbările lungi şi sportul în intervalul orar 11:00 – 18:00, dar și purtarea hainelor fabricate din fibre naturale, de culoare deschisă şi acoperirea capului.
În altă ordine de iedei, pentru a evita deplasările pe vremea caniculară din această perioadă și aglomerația din trafic, pacienții care își fac analizele de sânge la Spitalul Județean, fie în baza unui bilet de trimitere, fie contracost, pot vizualiza online rezultatelor analizelor, pe site-ul unității medicale.
„Rezultatele analizelor lucrate în laboratorul S.J.U. Târgu-Jiu pot fi descărcate accesând site-ul unității medicale la adresa https://www.spitalgorj.ro/ secțiunea „Analize medicale”. Pacienților li se comunică „codul buletinului de analize” pe care îl folosesc, alături de CNP, pentru a se loga pe site”, susțin reprezentanții spitalului.
De la începutul anului și până în prezent, peste 5.900 de pacienți au beneficiat de analize medicale la Laboratorul unității sanitare, zilnic prezentându-se peste 35 de pacienți cărora le este recoltat sânge.
I.I.