Atenţie, se închid USL!

710

IMG_3230●“Apariţia sondajului PSD nu este o surpriză pentru liberali, nu le înţelelegem însă graba”, Claudiu Săftoiu, vicepreşedinte PNL Gorj

Sondajul făcut public recent de PSD Gorj nu le-a picat prea bine liberalilor, mai ales că rezultatele finale ale ambelor sondaje trebuiau transmise, conform protocolului, liderilor celor două partide şi anunţate apoi doar de Victor Ponta şi de Crin Antonescu. Liberalii strâng însă din dinţi şi menţionează saftoiudoar că sunt, cu toate acestea, alături de colegii lor din USL, cu menţiunea că PNL-ul deţine la Gorj, alături de marja de eroare, 19% şi nu 16% cât apare în sondajul în cauză. Vicepreşedintele PNL Gorj, Claudiu Săftoiu, a declarat astfel că sonadajele PNL şi PSD vor fi comasate la nivel central, evitând să menţioneze dacă acestea vor fi discutate sau nu într-o şedinţă internă din USL Gorj, mai ales că p parte dintre liberali au semene de întrebare legate de acest ultim sondaj.

Liberalii gorjeni nu au spus nici pâs în legatură cu partea lor de sondaj realizat în USL, şi asta în intenţia de a respecta protocolului. Cel puţin asta susţine Claudiu Săftoiu, liberalul care subliniază că spre deosebire de PSD “PNL Gorj a avut o atitudine foarte disciplinată dar rămâne ca PSD-ul să îşi evalueze propria atitudine în acest sens”. Săftoiu este de părere că sondajului PSD îi lipseşte marja de eroare de 3,5%, care ar cota PNL-ul la peste 19%, în final. Aceiaşi marjă ar putea însă să urce şi cota lui Florin Cârciumaru la 98,5% şi cea a lui Călinoiu la 75,5%. “Marja de eroare poate induce în eroare opinia publică”, a declarat Săftoiu care vede sondajul drept o evaluare, o “fotografie de moment”, care nu va schimba însă “împărţeala” făcută la semnarea protocolului USL.

Nori negrii la orizont

Sondajul PSD pune astfel paie pe foc în USL-ul adormit, momentan, de concedii. Se anunţă însă şedinţe interne în partea liberală, care analizează acum posibilitatea unui conflict şi intervenţia centrului în liniştirea spritelor. “Dacă nu ne vom înţelege vom solicita arbitrajul de la centru”, spune, profetic, Săftoiu care semnalează însă o rigiditate apărută în USL Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here