Amendă la etichetă

324
benzinarie (1)Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au încheiat controalele tematice realizate pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor, la comercianţii de carburanţi din Gorj. S-au depistat mai multe nereguli în special la capitolul etichetare produse.

Treisprezece operatori economici din judeţul Gorj, cu staţii de distribuţie a benzinei şi motorinei, au fost verificaţi recent de către comisari de la Protecţia Consumatorului. Zece dintre cei controlaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 23.250 de lei. De altfel, cantitatea de carburanţi verificată de reprezentanţii CJPC Gorj a fost de aproape 240.000 de litri. „Printre abaterile constatate de către comisarii noştri se numără neafişarea preţurilor la toate sortimentele de carburanţi, neafişarea TELCONS, telefonul consumatorului, precum şi neinformarea celor care îşi alimentează autovehiculele cu privire la caracteristicile benzinei şi motorinei”, a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.
Produse netraduse în limba română
Comisarii CJPC Gorj au mai amendat patronii unor benzinării şi pentru faptul că au sesizat mai multe nereguli la comercializarea produselor alimentare, a cosmeticelor, dar şi a consumabilelor auto. „Principala cauză pentru care am sancţionat la acest capitol a fost faptul că produsele din import nu aveau traducere în limba română, produsele zaharoase nu aveau inscripţionată data de valabilitate, iar cantităţile de ulei de motor nu aveau elemente de identificare traduse în română”, a mai spus Răducan. Totodată, cosmeticele din benzinării nu aveau etichete care să cuprindă informaţii scrise în limba română, iar unele dintre ele aveau etichetele degradate.
Conducerea CJPC Gorj recomandă consumatorilor să verifice preţul carburanţilor, precum şi tipul de carburant de la pompă, iar la produsele alimentare cumpărate din interiorul benzinăriilor să aibă în vedere data limită de consum, starea ambalajelor, respectiv integritatea şi etanşeitatea acestora.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here