Alimentaţia modernă: bună sau rea?

587

alimentatia modernaDe foarte multe ori te-ai gândit că în magazine sunt diferite produse alimentare sau prea mulţi producători pentru acelaşi sortiment. Aceasta nu înseamnă însă întotdeauna calitate.

În majoritatea magazinelor oferta de alimente este foarte mare, uneori prea abundentă, dar cu toate acestea există o hibă: majoritatea produselor existente pe piaţă au o valoare nutritivă slabă, iar calitatea lor este îndoielnică.

Varietatea alimentară, doar o iluzie

Mulţi consumatori nu cunosc faptul că varietatea produselor alimentare moderne este mai mult o aparenţă. De altfel, resursele alimentare de bază au scăzut, iar fauna şi flora au sărăcit. Anumite specii de animale şi plante au dispărut. Acesta este unul dintre minusurile din zilele noastre, care se răsfrânge asupra consumatorului, ceea ce înseamnă că producătorul înlocuieşte anumite produse naturale provenite din natură cu cele de tip industrial. Ca urmare, magazinele ne oferă o multitudine de produse obţinute în urma procesării industriale, şi nu alimente naturale.

Alimentul este poluat

În zilele noastre plantele şi animalele cresc într-un mediu poluant, ceea ce înseamnă că are mari repercusiuni asupra lor. Plantele şi animalele suportă cu greu poluarea aerului, apei, solului şi subsolului. Prin urmare, cu toţii suportăm poluarea alimentară. Cele mai bune sunt produsele care se obţin din culturi biologice (organice) care nu sunt atinse de poluare.

Produse multe, dar sărace nutritiv

Alimentaţia modernă este lipsită de valoarea nutritivă a multor produse, în a căror compoziţie se pun aditivi alimentari, arome artificiale, sare şi grăsimi foarte multe. Gusturile, structura şi mirosurile nu sunt sănătoase. Alimentele sunt lipsite de nutrienţi şi nu oferă organismului necesarul de vitamine şi minerale. Materia primă de bază din care se obţin anumite alimente, cum ar fi carnea, brânza, legumele, fructele, este încărcată cu adaosuri de ingrediente artificiale.

Cum poţi evita minusurile alimentare?

– Pregăteşte mâncarea la tine în bucătărie, folosind produse naturale, sănătoase.

– Preia controlul: nu mai consuma produse rafinate, cu E-uri şi cu diferite adaosuri nocive.

– Alege produse cu eticheta „natural” sau „bio”.

– Nu uita regula principală a alimentaţiei corecte: fructe şi legume proaspete. Alimentele vii sunt cele mai sănătoase.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here