A obținut în instanță pensia specială de parlamentar. Primește banii din urmă!

2708

Un fost parlamentar de Gorj și-a recuperat, în instanță, pensia specială. Este vorba de Constantin Drumen, deputat în legislatura 1996-2000, ales pe listele Convenției Democrate Române.

Curtea de Apel Craiova a dispus ca fostul deputat să fie repus în drepturi retroactiv, de la momentul în care nu a mai primit indemnizația pentru limită de vârstă. Mai precis, de la finele lunii februarie 2021 până pe data de 9 iunie 2022.
Asta după ce Curtea Constituţională a României a stabilit că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituţională. Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.
„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul nr. 520/05.03.2021 emis de Parlamentul României-Camera Deputaţilor-Secretarul General. Obligă pârâtul Parlamentul României-Camera Deputaţilor-Secretarul General la plata către reclamant a indemnizaţiei pentru limită de vârstă pentru perioada 27.02.2021 – 09.06.2022, cu dobânda legală aferentă de la data scadenţei şi până la achitarea integrală. Respinge ca rămasă fără obiect cererea privind obligarea pârâtului la plata indemnizaţiei pentru limită de vârstă ulterior datei de 09.06.2022. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie în interesul reclamantului formulată de intervenienta Asociaţia Foştilor Parlamentari. Respinge cererea de intervenţie în interes propriu formulată de potenţialul intervenient Manta Pantelimon, ca fiind inadmisibilă. Obligă pârâtul Parlamentul României-Camera Deputaţilor-Secretarul General la plata către reclamant a sumei de 4.317 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare”, a decis, pe 14 octombrie, magistrații Curții de Apel Craiova.
Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015, la inițiativa PSD. În februarie 2021, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor.
După victoria de la CCR, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile. Din Gorj, au depus cereri Dan Ilie Morega, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Aurică Popescu, Ion Mocioi, Vasile Popeangă și Florin Cârciumaru.
I.I.

1 COMENTARIU

Comments are closed.