A înşelat statul cu 850.000 de lei

541

politieUn bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Dăneşti a fost reţinut în cursul zilei de luni seară de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor. Mihail Ovidiu Oncioiu este suspectat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, care se sustrăgea de la urmărirea penală.

Din datele procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a stabilit faptul că prin săvârşirea repetată a unor infracţiuni economice, suspectul a creat un prejudiciu de aproximativ 850.000 lei. În vârstă de 40 de ani, bărbatul era căutat de mai mult timp de către oamenii legii şi a fost prins luni în urma unei acţiuni efectuate pe raza municipiului Târgu-Jiu, când s-a reuşit identificarea şi prinderea sa. Conform lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Mihail Ovidiu Oncioiu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat de anul trecut şi până acum mai multe achiziţii intracomunitare de animale şi cereale fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Astfel, acesta s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind estimat la suma de 397.000 lei. “Totodată, acesta este suspectat că, în aceeaşi perioadă, a indus în eroare doi agenţi economici cu ocazia achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing. În acest caz, pe parcursul derulării contractelor, a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de peste patru sute cincizeci de mii de lei”, a declarat Daniel Tică.

Reţinut pentru 29 de zile

La scurt timp după ce a fost arestat, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar apoi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În urma deciziei instanţei de judecată, pe numele lui Mihail Ovidiu Oncioiu a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al IPJ Gorj. Poliţiştii gorjeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here