Colindul minerilor din CEO pentru conducerea companiei: “Ne daţi ori nu ne daţi”?

475

Minerii din Complexul Energetic Oltenia(CEO) nu vor ieşi în stradă de Crăciun, aşa cum ameninţau, recent, liderii de sindicat din companie, ci la colindat! Cel puţin asta susţin acum reprezentanţii salariaţilor din societate care menţionează că nemulţumirea salariaţilor este mare vizavi de neacordarea banilor promişi din economia la fondul de salarii, motiv pentru care o parte a angajaţilor au anunţat că au de gând să colinde, aşa cum se cuvine, conducerea companiei, înainte de sărbători. Colindul minerilor va trebui ascultat de către conducerea CEO, chiar dacă mesajul “Ne daţi ori nu ne daţi” este mai mult decât concludent pentru cei ce vor fi colindaţi.

Dacă demersul liderilor de sindicat, înainte de sărbători, nu va fi încununat de succes, sindicaliştii dorind semnarea miercuri a unui protocol cu managerul interimar Laurenţiu Ciobotărică pe tema economiei la fondul de salarii, minerii din CEO sunt pregătiţi să plece în număr mare la … colindat. Minerii sunt cei mai dornici să-i transmită noului manager doleanţa lor, motiv pentru care au stabilit că vor colinda ore în şir la uşa CEO, “Ne daţi ori nu ne daţi”. “Nemulţumirea minerilor este mare în exploatările din zona Motru, Jilţ şi Rovinari angajaţii exploatărilor fiind hotărâţi să iasă în stradă dacă vor fi batjocoriţi, iar banii promişi nu li se vor da de către conducerea CEO. Oamenii au fost calmaţi cu greu, în aceste zile, să nu întrerupă activitatea, mai ales că unii şi-au anunţat liderii de sindicat că vroiau să oprească, în semn de nemulţumire, chiar fluxul tehnologic. Minerii nu vor numai economia la fondul de salarii, aceştia spunând că îi ajunge salariul minim pe economie din urmă, ci vor şi o renegociere a salariilor şi o reorganizare la nivelul unităţilor miniere, un angajat făcând acum munca a trei-patru salariaţi. Să nu uităm că tehnologia este şi ea la pământ, iar salariaţii se plâng că lucrează ca-n Evul Mediu asta în condiţiile în care livrările sunt masive în aceste zile. Minerii au remarcat că de ceva vreme cărbunele extras nu se mai depozitează, ci se pune direct în vagoanele care pleacă încărcate spre termocentrale. Domnul Ciobotărică ar trebui să cunoască faptul că noi, liderii, abia calmăm oamenii nemulţumiţi care sunt capabili să îşi strige nemulţumirile, mai ales acum înainte de sărbători”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 din UMC Lupoaia.
Liderul de sindicat susţine că directorul interimar ar trebui să cântărească bine ce decizii va lua acum la final de an pentru că anul viitor, dacă se vor face greşeli, lucrurile nu mai pot fi oprite.
Nu este singurul sindicalist care trage un semnal de alarmă la acest capitol şi Constantin Creţan avertizează că minerii sunt gata să iasă în stradă, iarna economiile tuturor fiind mai mari.

Protocol pentru discutarea banilor în ianuarie
Întrunirea liderilor sindicali, astăzi, la CEO are ca scop nu acordarea economiilor, ci parafarea unei alte întâlniri, în ianuarie, în care să se rediscute acest aspect.
Trebuie menţionat că Laurenţiu Ciobotărică nu a dat un răspuns concludent legat de existenţa economiei la fondul de salarii în cauză. Există posibilitatea, mare, ca liderii să negocieze praful de pe tobă, economia în cauză neexistând de fapt.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here