Şi totuşi apare – Publicaţia lunară NOVĂCEANUL continuă să surprindă plăcut cititorii

569

Prin grija redactorului şef al publicaţiei lunare NOVĂCEANUL, scriitorul Constantin Dârvăreanu, intrăm în posesia unei reviste de 4-6 pagini policrome, bine ilustrată şi cu un sumar divers.
Aproape că nu există număr în care să nu fie omagiată personalitatea cea mai marcantă din întreaga istorie a oraşului Novaci –Dumitru Brezulescu. Aflăm dintr-o ştire că Ansamblul folcloric „Nedeia” a participat ca invitat la „Reuniunea Mărginimii Sibiului” – manifestare de mare importanţă culturală organizată de sibieni împreună cu TV Favorit, după ce în acelaşi an 2015 mai dăduse spectacole la Vaideeni, Polovragi, Răşinari, Băbeni şi la Baia de Fier.
Prin al său eseu, Prof.univ.dr. N. Vinţanu ne anunţă că oile au coborât la vale şi, după cum şti, începând cu sărbătoarea de Sfânta cuvioasă Paraschiva – cunoscută şi ca Sfânta Vineri – acestea au intrat la iernat. „Coborâtul” este şi titlul unui poem semnat de Alexandru Delu Opriţescu.
Din respect pentru oamenii de seamă ai oraşului Novaci, ing. Gheorghe Cuţuliga – care, dacă ar mai fi trăit, ar fi împlinit 91 de ani – iar Prof. ing. Tiberiu târziu a plecat la cele veşnice pe 5 septembrie 2015. În vreme ce prin alte locuri, precum Peştişani de pildă, unde echipa de fotbal Ştiinţa s-a desfiinţat, ni se anunţă că la Novaci este „Din nou fotbal”.
Un inimos şi competent colectiv redacţional face efortul lunar de a informa şi ridica spiritual locuitorii din Novaci, publicaţia fiind tipărită pe hârtie velină cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Novaci, precum şi al obştilor de moşneni din Novaci, Pociovaliştea şi Cernădia.
În final, ce să mai spunem. Cinste lor şi aplauzele noastre scrise.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here