Ca la noi, la nimeni – „Liberalul” Robert Negoiţă, retras din cursa la şefia PSD!

362

SUMMIT C.E. DEGEABA. Era normal ca la Casa Albă, preşedintele Klaus Iohannis să meargă împreună cu Prima Doamnă, Carmen. Doar va fi primit de vicepreşedintele SUA, Joe Biden. La Bruxelles, putea merge singur dacă tot nu-l lasă pe primul ministru, Victor Ponta, despre care a declarat, copiindu-l pe ex-ul Traian Băsescu: „Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European”. Bun, s-a dus el. Nu ştim şi pentru ce? N-a exprimat deloc poziţia României, aprobată de CSAT. A luat poziţia mutului, fără a reprezenta interesele României. Nu-i nimic. Păcăleala cu „România lucrului bine făcut” nu mai impresionează pe nimeni. De unde şi scăderea lui în sondaje. A participat la un Summit haotic şi inutil dedicat refugiaţilor. Şi astfel, statele Uniunii Europene „aruncă” pe fereastră un miliard de euro şi au căzut de acord că nu sunt de acord! Totuşi, cele mai multe ţări au fost reprezentate de premieri cu două-trei excepţii, printre care şi Franţa.
PROIECT DE LEGE ANTI-GSM! Salutăm iniţiativa legislativă a deputatului PNL Diana Tuşa ce propune ca distanţele dintre unităţile de învăţământ şi antenele GSM să fie mai mari decât distanţa de 500 metri! Fizicianul Ancu Dincă le-a demonstrat cu ani în urmă celor din Parlament că antenele GSM sunt periculoase. Mai precis, sunt cancerigene. Doar vidul legislativ de pe la noi le permite antene pe blocuri, ori în faţa şcolii primare din Brădiceni. Ca să dau un singur exemplu. În Occident, asemenea antene GSM au voie să fie instalate numai în afara aşezărilor omeneşti!
CANDIDATURI RETRASE, DE LA ŞEFIA PSD! Când aveam impresia că preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este adeptul nu doar declarat al competiţiei şi al meritocraţiei, iată că doi candidaţi s-au şi retras. Stupidul primar al Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, abia instalat la cârma PSD Bucureşti, şi-a anunţat candidatura criticându-i pe Victor Ponta şi pe Liviu Dragnea, precum un liberal sadea. La o zi după, Negoiţă s-a şi retras. Fără a acuza presiuni. Ba chiar a zis: „Arăt eu a omul care să nu reziste la presiuni?” Omul şi-a dat seama că pălăria-i prea mare pentru el. Ceva, totuşi, nu-i în regulă. Îl stimez şi-l apreciez pe Senatorul Şerban Nicolae(PSD), alt candidat retras după numai o zi, acuzând că organizarea Congresului este „profund viciată”. Şi nu am de ce să nu-i dau dreptate.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here