Pentru că vernisajul se apropie cu paşi repezi / La “Brâncuşiana” se lucrează în ritm alert

518

Pe amplasamentul situat în partea de nord a oraşului mai precis pe Digul Jiului invitaţii acestei ediţii a Brâncuşianei trudesc serios în ciuda capriciilor vremii. Dacă până mai ieri canicula dădea bătăi de cap artiştilor plastici, acum frontul de precipitaţii ce s-a instalat face ca activitatea simpozionului să se desfăşoare în funcţie de rafalele de ploaie încurcând nu de puţine ori planurile sculptorilor.
1Şi asta pentru că au mai rămas numai câteva zile până la finalul taberei şi vernisarea lucrărilor programată pentru 24 august, iar timpul fie că este caniculă ori ropot de ploaie nu aşteaptă. În tabără de la primele ore artiştii plastici îşi definitivează lucrările ce odată cu finalizarea acestei ediţii a simpozionului vor îmbogăţi pe viitor zestrea culturală a urbei de pe Jiul de Sus.
2La fiecare înseninare a vremii lucrările executate în marmură de Simeria sclipesc aproape mistic în soarele sfârşitului de Gustar şi se conturează opinia susţinută de mai mulţi cunoscători ai acestei arte cum că această ediţie ar fi cea mai reuşită prin bogăţia şi frumuseţea temelor abordate în marmură de sculptorii participanţi, manifestare ce de 12 ani reuşeşte să reunească pe meleagurile Jiului de Sus artişti plastici consacraţi din ţară şi străinătate ce au venit pe aceste meleaguri, unii chiar de departe pentru a-şi lăsa amprenta artistică pe locurile ce au dat lumii pe Părintele Sculpturii Moderne.
Mugurel Petrescu

4 5 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here