Rata şomajului capătă proporţii în Gorj

472

Începutul acestei luni nu a venit cu veşti prea bune pentru judeţul nostru, care înregistrează din nou o creştere a ratei şomajului şi, implicit, a numărului de şomeri. 235 de persoane noi au intrat în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, numărul acestora majorându-se datorită absolvenţilor de liceu şi de facultăţi care se înscriu în evidenţele instituţiei judeţene.

Dacă luna trecută numărul de şomeri de la nivelul judeţului era de 12.056 de persoane, dintre care 9.126 erau şomeri neindemnizaţi şi 2.930 de gorjeni primeau indemnizaţie de şomaj, rata şomajului fiind de 8,23%, începutul lunii august a venit cu cifre mai mari. “Potrivit ultimelor date, au fost înscrişi în baza de date a AJOFM Gorj un număr de 12.291 de şomeri, rata şomajului fiind 8,39%. Din numărul total de şomeri, 8.870 sunt neindemnizaţi şi 3.421 primesc indemnizaţie de şomaj”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
În aceste zile, la nivelul judeţului nostru sunt declarate vacante zeci de locuri de muncă. Astfel, gorjenii interesaţi pot consulta oferta AJOFM Gorj care cuprinde posturi de: agent de vânzări, asistent medical generalist, biolog, bucătar, consilier economic, frezor universal, gaterist la tăiat buşteni, inginer economist, lăcătuş mecanic, lucrător gestionar, manipulant mărfuri, mecanic auto, morar, muncitor necalificat în agricultură, şofer de autoturisme şi camionete, spălător vehicule, strungar universal, sudor, vânzător, zidar pietrar.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here