Şase “barosani” de Gorj, verificaţi la averi

460

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) verifică, într-o primă etapă, 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul București (31 persoane) și județele Ilfov (34) și Suceava (14). Şase dintre cei verificaţi la averi sunt şi din judeţul Gorj.

ANAF anunța, într-un comunicat, că programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF) vizează verificarea veniturilor și a declarării acestora începând cu anul 2011, întrucât doar pentru acestea se poate aplica atât regula de impozitare a veniturilor a căror sursă nu a fost identificată, cât și procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor. Pe următoarele locuri din punct de vedere al numărului persoanelor care vor fi verificate se situează județele Buzău și Tulcea, cu câte zece persoane fizice controlate în fiecare județ, Constanța, Brăila, Galați, Brașov, Bihor, Cluj, câte nouă persoane fizice verificate, Vrancea, Vâlcea și Timiș, câte opt persoane, Bacău, Prahova, câte şapte persoane, iar în Olt, Mureș, Maramureș, Mehedinți și Gorj câte şase persoane.
Printre județele cu cele mai puține persoane verificate se numără Dâmbovița, Arad, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Covasna, cu câte trei persoane verificate în fiecare județ, în timp ce în Vaslui sunt supuse controlului doar două persoane. Durata efectuării verificării fiscale este de maximum şase luni, respectiv 12 luni în cazul în care sunt necesare informații din străinătate.
Într-o primă etapă au fost identificate persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, respectiv asociați/acționari care au împrumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpără bunuri sau case în valoare de peste 70.000 euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 de lei și persoane fizice care au cumpărat mașini mai scumpe de 25.000 euro.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here