Greu de repatriat după ce a murit la Londra

383

Destin frânt la doar 24 de ani pentru un tânăr domiciliat la Lihulești, în comuna Berlești, dar crescut prin Valea Jiului și Mehedinți, pe care bunicii din Gorj îl plâng însă la fel ca și rudele pe care le are în județul vecin după ce acesta a murit la Londra într-un accident produs cu o bicicletă într-o intersecție. Alex Zian Vasilescu și-a pierdut viața la mijlocul lunii iulie, mama și bunicii fiind de acord cu donarea organelor acestuia după ce medici englezi au sunat și au cerut acceptul pentru prelevarea de organe. Mama spune că ore în șir a discutat cu medicii respectivi, care au întrebat-o, cu ajutorul unui translator, despre eventuale boli ale fiului său, femeia spunând că nu a permis donarea pielii, în rest fiind de acord cu tot ceea ce i s-a cerut.
„Așa mi s-a dat de înțeles, că voi fi ajutată cu repatrierea lui ca să îl pot înmormânta creștinește. Mi-au spus că este medicul Jhon, polițistul Jhon și nu mai știu ce doamnă Fiona. Cu toții cred că am vorbit o noapte întreagă la telefon. Inițial au spus că băiatul a avut un accident și că trebuie să îl deconecteze de la aparate, după care m-au întrebat dacă sunt de acord cu donarea de organe, iar când am spus că accept au spus că îl mai pot ține în viață o zi sau două. Inima am înțeles că nu au luat-o pentru că era cu probleme, iar cu pielea nu am fost eu de acord pentru că am zis ca măcar așa să am și eu ce să înmormântez. Nu reușesc însă să îl aduc în țară pentru că după ce mi-au luat acceptul pentru prelevarea de organe nu mai răspunde nimeni la telefon și nu mai știu nimic despre băiatul meu”, spune mama lui Alex.
Mihaela Vasiliu spune că a discutat inclusiv cu bunicii de la Berlești ai lui Alex și aceștia au fost de acord cu donarea de organe, femeia făcând mențiunea respectivă după ce cunoștințe comune ar fi acuzat-o că ar fi luat bani pentru donațiile respective și nu s-ar mai fi interesat de repatrierea fiului său. „Am auzit și vorbe din astea pentru că oamenii sunt foarte răi, dar eu i-am sunat inclusiv pe bunicii lui Alex și am discutat cu ei pentru a le lua acceptul. Mi-au spus că sunt femeie în toată firea și pot decide singură, iar dacă cei de la Londra mi-au spus că mă pot ajuta cu repatrierea dacă accept donarea de organe am fost de acord. Din păcate, însă nu mai îmi răspunde nimeni la telefoanele de pe care am fost sunată, nu știu cum să iau legătura cu acei medici și nici cu autoritățile noastre de la Londra. Am fost la o firmă de pompe funebre și mi-a spus că 3500 euro mă costă să îmi aducă băiatul în câteva zile, bani pe care dacă îi strâng de la toată familia și tot nu fac rost de ei. Nu știu dacă o să îl mai văd pe Alex vreodată, deși aș vrea să îl înmormântăm creștinește pentru că a crescut aici cu noi, e ortodox și trebuie să îl aduc într-un fel acasă”, spune mama îndoliată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here