Ca la noi, la nimeni – „Avem căruţa, nu şi caii”, zice Ponta şi se explică!

365

Semnarea de către preşedintele Klaus Iohannis şi deci promulgarea Codului de procedură fiscală e o frecţie la un picior de lemn. Atâta vreme cât Codul Fiscal n-a fost promulgat, ci retrimis la Parlament pentru dezbatere. Şi l-a returnat exact în ultima zi când trebuia să se pronunţe. Fie să-l semneze, fie să-l respingă. Fiind orgolios, deşi promisese în campania electorală prezidenţială că vrea un TVA de 19%, acum se opune. Poate din pricină că vine dinspre Guvernul Victor Ponta!
În timpul ăsta, Alinuţa Gorghiu trage în Victor Ponta cu focuri de artificii, fiind lipsită total de logică şi de argumente. Seara trecută s-a dat în stambă la televiziunea falimentară şi publică, având-o ca moderatoare pe obedienta realizatoare a interviurilor cu Traian Băsescu. Pe care nici n-o lăsa să deschidă pliscul. Cu puternice accente politicianiste, Alinuţa Gorghiu-Dej trăncănea de zor. Ea vorbea cu patos revoluţionar demagogico-liberalo-libertin şi de eleva violată de şapte bestii prin Vaslui, respectivii nemernici fiind de vreo lună de zile în libertate. Până acum n-a zis pâs despre caz. De parcă ar fi fost pe Lună! Ce legătură o fi între cele şapte bestii şi Codul Fiscal numai fata mare şi nemăritata Alinuţa Gorghiu-Dej ştie! Tot alintata şi preferata lui Klaus Iohannis (când nu-i cu nevasta!), căreia i s-ar fi promis postul de ministru al Justiţiei, mai vorbeşte că va avea loc o dezbatere a codului Fiscal în Parlamentul României. Ca şi cum precedenta dezbatere şi votare ar fi avut loc la NASA!
În general, nu sunt un admirator al jurnalistului Ion-Jack Cristoiu, care-şi schimbă opiniile precum şosetele, după stăpânii conjuncturali. Începând cu Nicu Ceauşescu, continuând mai apoi cu Traian Băsescu, de care bag seama că nu s-a despărţit. Mare minune dacă nu Jack Cristoiu-chilipir va fi negrul ce-i scrie Memoriile lui Băsescu! Totuşi, deşi păcătuiesc, transcriind un citat de-al lui Cristoiu în care e şi forma vulgară, ateisto-comunistă, a Necuratului, o fac. Ion Cristoiu dixit: „De ce-a respins Klaus Iohannis Codul fiscal? De-al dracului! Să vadă Victor Ponta că el, la o adică, îi poate face zile fripte!” Vă vine să credeţi că acest citat lung cât o zi de post negru este un titlu? Ei bine, chiar aşa este. Ion Cristoiu se întreabă neîntrebat şi tot el răspunde. Din păcate, Klaus Iohannis nu-i face doar lui Victor Ponta zile fripte, ci şi nouă la toţi locuitorii României!
L-am ascultat pe un senator liberal, ceva vicepreşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe, care recunoştea că liberalii vor vota acelaşi Cod Fiscal, niţel revizuit, chit că l-a mai votat odată. Este incredibil câtă făţărnicie şi idolatrie poate să stârnească preşedintele Klaus Iohannis printre cei din Noul PNL, care-i de fapt vechiul PDL. Ca membrii ai PPE ce sunt.
Ce mai contează că Academia României, reprezentanţii BNR şi Consiliul Investitorilor străini susţin proiectul noului Cod Fiscal devenit lege după votul în plenul Parlamentului. Dar nepromulgat de Klaus Iohannis, preşedintele PNL, aflat în opoziţie cu poporul român! Başca vreo 41 de profesori universitari de economie, economişti şi antreprenori care îi cer preşedintelui să promulge noul Cod Fiscal.
Între timp, primul ministru, Victor Ponta, a revenit de la Înalta Poartă, dar n-a tranşat problema soluţionării noului Cod Fiscal. Pare-se, ca şi preşedintele Klaus Iohannis, trage de timp. Ori pregăteşte vreo surpriză. Oricum, a promis că până la 1 septembrie vom avea un nou Cod Fiscal. Iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, nu pregetă să afirme cu toate ocaziile că există sustenabilitate şi chestiunea cu 1,2% deficit bugetar este inventată, atâta vreme cât tratatele cu Comisia Europeană ne obligă să fim doar sub 3% deficit.
Vorbele primului ministru, Victor Ponta, cu privire la amăgirea cu faptul că s-a promulgat legea Codului de Procedură Fiscală sunt extrem de adevărate: „Avem căruţa, nu şi caii!”
Grijuliul preşedinte Klaus Iohannis, atent cu drămuirea banului public, a cerut cheltuieli fabuloase cu modernizarea Vilei Lac 3, cumpărarea a două avioane de protocol, alocarea pe 10 ani a 2% pentru Apărare. N-a scos o vorbuliţă despre Sănătate, Educaţie şi Infrastructură. Mai nou, după ce se bucurase de mărirea salariilor a 48 de demnitari, în frunte cu el – care va încasa cam 5.000 de euroi -, s-a grăbit să promulge şi Legea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Toate astea nu încarcă nota de plată a datoriilor statului încă numit România pentru bugetele viitorilor ani? Ori, vorba nemernicului de Traian Băsescu, „a abdicat” deşi, după cum se ştie nu-i Rege.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here