Pamflet de criză – Alina Gorghiu-Dej, sedusă şi abandonată!

406

Cândva, regretatul politician Ion Raţiu afirma că se va bate din toate puterile pentru ca opinia adversarilor săi, evident politici, să aibă câştig de cauză. Din păcate, Alinuţa Gorghiu – copreşedinte al PNL – este mai tinerică, având puţin peste 36 de ani, şi cam necitită, chit că-i avocăţel de meserie, şi cam nemăritată. Nefiind sigur că ştie cine a fost Ion Raţiu şi ce-a însemnat familia ori dinastia de politicieni Raţiu în istoria României.
De la începutul sesiunii parlamentare, atât domnia sa cât şi celălalt copreşedinte – din partea PDL – Vasile Blaga ameninţă cu o moţiune de cenzură asupra Guvernului Ponta. Las la o parte cuvintele grele ce-i spumegă la guriţă la adresa lui Victor Ponta, de câte ori are chef de vorbă. Şi, fiind femeie, vorbeşte cam mult. Mai precis vorbeşte gura fără ea!
De-acum, putem afirma, în sfârşit, că PNL are o moţiune de cenzură. Doar susţinătorii şi voturile din Parlamentul României le lipsesc. Nişte detalii, acolo şi ele, importante de altfel, deşi acestea pălesc în faţa entuziasmului manifestat de liberali.
Anunţată de luni bune ca o „moţiune de nerefuzat” a PNL-ului, iată că e respinsă de parlamentarii UDMR pe motiv că aduce mai mult a exerciţiu de imagine. Chiar şi tema moţiunii – votul prin corespondenţă – nu este pe placul liderilor maghiari. Care sunt neplăcut surprinşi de alegerea liberalilor.
Dar să cităm măcar o mică parte din punerea la punct a deputatului UDMR Marton Arpad: „Dacă cineva vrea să discute cu noi în legătură cu o moţiune de cenzură nu o anunţă în presă cu câteva zile înaintea depunerii ei, ci prima dată discută cu noi pe această temă”.  Un refuz mai limpede nici că se putea.
Iat-o, de data aceasta ca politician, jignită şi abandonată. Ea însăşi a declarat la auzul poziţiei liderului maghiar că: “(…) eu mă simt jignită!” Şi abandonată, am adăugat noi.
Ea mai spărsese familia politicianului Bogdan Olteanu, care şi el, la rândul lui, şi-a dat seama de greşeala făcută şi a abandonat-o! Alina Gorghiu-Dej, cum mai este alintată de colegii de partid, are buzele subţiri ca femeile rele. Nu numai de muscă! În fond, nu-i prima dată când e sedusă şi abandonată. De data aceasta, berbantul este uniunea ce se crede partid – UDMR!
Iar UDMR-ul nu s-a lăsat sedus de nurii tinerei domniţe agreată până peste poate la Palatul Cotroceni. De parcă s-ar crede Elena Udrea!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here