Ca la noi, la nimeni – Dreptatea, la Paştele cailor?!

332

Avem prostul obicei de a ne îmbăta cu apă de ploaie. Cum ar fi justiţia televizată la care se pretează DNA-ul, ajutată de SRI după cum singură recunoaşte, îndreptată îndeobşte către politicieni. Mai rar oameni de afaceri şi în nici un caz dintre cei care aparţin multinaţionalele. De parcă numai oamenii de afaceri români ar fi corupţi, iar ceilalţi sunt basma curată.
În afacerile Microsoft şi EADS, la care duduia Laura Codruţa Kovesi ne zice că se lucrează, nişte români au fost deranjaţi niţel, dar de la celebrele firme americană Microsoft ori germană EADS chiar nimeni. Se zice că, în Germania, la izvorul afacerii EADS s-a sistat ancheta. Şi atunci, noi la ce să ne aşteptăm?
Probabil, la o dreptate la „Paştele cailor”. Astăzi e o mare sărbătoare religioasă pentru ortodocşi – Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor), dar şi sărbătoarea Sfinţilor Mari Împăraţi şi întocmai ca Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. În popor i se mai spune Ispas şi Paştele cailor. Pe noi ne interesează ultima denumire. De ce i se zice astfel? Pentru că această sărbătoare nu are o dată fixă în calendar şi cade totdeauna în joia celei de-a şasea săptămâni de după Sfintele Paşte. Cum ar veni, la Paştele cailor vom vedea şi noi, românii, dreptatea!
Şi acum să precizăm că pe versiunea în limba română a site-ului Deutsche Welle am găsit un articol semnat de George Arun, intitulat „Sistemul ticălos şi puterea ocultă”. În care-i trecută în revistă lipsa de dreptate până la capăt cu care se laudă unii pe la noi.
Sunt date şi nume, unele eronate, dar se pretinde că cele mai multe sunt neştiute.
Revelator fiind al fostului prim director al SRI de după ‘90, actualul om de afaceri Virgil Măgureanu. De care nu s-a legat nimeni. Nefiind, cum spuneam, singurul caz.
Fraza din articolul lui George Arun ce sintetizează esenţa sună astfel: „Pe adevăraţii exponenţi ai puterii oculte nu-i ştie nimeni, ei nu se afişează, nu şi-au construit vile de neam-prost, nu conduc maşini de sute de cai putere, nu apar la televizor.” Se presupune în articol că pe unii i-a cunoscut preşedintele Ion Iliescu, pe alţii nu. Despre următorul preşedinte se afirmă: „Constantinescu dimpreună cu Convenţia Democrată a fost o păpuşă manevrată de sfori de puterea ocultă.
Cu ultimele puteri, Emil Constantinescu a declarat la sfârşitul mandatului că a fost învins de sistem. Altfel spus, de puterea subterană, necontrolabilă politic, şi neatinsă de justiţie”.
Fraţi români, cum ar spune Tribunul, citiţi şi vă cruciţi: „Valul de arestări din ultimele luni, în special din lumea politicienilor, ofensiva DNA împotriva corupţilor pare a da dreptate declaraţiilor pline de optimism ale lui Klaus Iohannis la început de mandat, cum că nu mai avem nevoie de MCV şi că cel mai târziu la finalul mandatului său lupta împotriva corupţiei va fi încheiată. Nimic mai fals.”
Cu propoziţia „Nimic mai fals” sunt întru totul de acord. Mai ales că la fel a promis şi predecesorul lui Iohannis, cel cocoţat în fruntea Mafiei! De Băsescu Traian e vorba.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here