Gerea a transmis concluziile raportului de control de la CEO la DNA şi DIICOT

448

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anunţat la un post naţional de televiziune că verificarea făcută de corpul său de control la Complexul Energetic Oltenia, legat de contractul păgubos al societăţii cu BVA Coal, s-a încheiat. Reprezentantul Guvernului are grijă însă să susţină că raportul verificării a fost transmis organelor de anchetă, în speţă DNA şi DIICOT.

“Lucrurile sunt foarte clare, noi am aflat cu ceva vreme în urmă de acest contract. Am declanşat un control atunci la CEO, controlul s-a finalizat de altfel, iar concluziile sale au fost înaintate organelor în drept care trebuie să ia o decizie în acest sens. Noi am primit din partea Corpului de Control recomandarea de a transmite rezultatul raportului la DNA, DIICOT şi aşa mai departe”, a declarat, marţi seara, Gerea. Acesta a explicat şi motivul pentru care a cerut demiterea Consiliului de Supraveghere al CEO, acest organism fiind reînnoit însă doar parţial. “Anul 2014 a fost foarte prost pentru ei, nu şi-au îndeplinit mandatul, motiv pentru care eu am mandatat AGA pentru demiterea Consiliului de Supraveghere care nu a reuşit să facă faţă presiunilor de tot felul din zonă. Acesta n-a reuşit să gestioneze într-un mod profitabil pentru companie cele întâmplate sau să limiteze pierderile”, a completat Gerea cu menţiunea că acest contract, încheiat în condiţiile respective ar fi fost unul “odios”.
Reamintim că, directorul general al companiei, Laurenţiu Ciurel, a semnat la sfârşitul anului trecut un contract considerat păgubos cu o firmă de apartament din Constanţa, BVA Coal SRL. Pentru a semna acest contract, Complexul Energetic Oltenia a renunţat chiar să participe la o licitaţie organizată de autorităţile din Serbia pentru achiziţia a două milioane de tone de lignit, la un preţ foarte bun. Contractul bănos din Serbia ajunge să fie încheiat cu un consorţiu format din două firme sârbeşti şi un SRL constănţean înfiinţat cu trei săptămâni înainte de licitaţie. După trei săptămâni de la licitaţie, CE Oltenia a încheiat contract de vânzare a 1,2 milioane de tone de lignit cu acel SRL, la un preţ de aproape trei ori mai mic decât ar fi obţinut la licitaţia din Serbia.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here