Actorul Alexandrescu, un Păcală în haine de regizor

720

Ion Alexandrescu, absolventul unei facultăţi de actorie făcută la fără frecvenţă, a ajuns să regizeze spectacole la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, deşi nu are studiile necesare, asta pentru a-l înlocui la încasarea banilor, pe drepturi de autor, pe amicul său, Marian Negrescu. Alexandrescu a pus astfel în scenă, recent, câteva piese pentru copii, care se joacă în “Şcoala Altfel”, pe scena instituţiei de cultură din municipiu, pentru elevii de la şcolile gorjene. Pentru piesele “Păcală” şi “Isteaţa” fiecare elev adus de dascăli la teatru este obligat să plătească câte 15 lei, tariful fiind unul piperat, atât timp cât un adult, la un spectacol, achită 20 de lei pe bilet.

Penalul Marian Negrescu a făcut rocada cu prietenul său din teatru, Ion Alexandrescu, pentru încasarea banilor publici, ilegal, pe drepturi de autor. Spunem ilegal, deoarece Alexandrescu, ca şi Negrescu, nu are studiile de regie şi scenografie necesare pentru punerea în scenă a unor piese pentru care este remunerat de municipalitate. Actorul Alexandrescu, legat ombilical de inculpatul Negrescu, care i-a trasat, ani de-a rândul, şi lui sume considerabile pentru piesele puse în scenă de directorul teatrului, ajunge astfel să repete greşeala sancţionată de ANI a amicului său. Şi astfel, deşi Agenţia Naţională de Integritate a avertizat teatrul că Negrescu a luat bani ilegal, pentru că nu are studii, Alexandrescu face acum acelaşi lucru, deşi teatrul ar fi putut contracta un regizor abilitat pentru piesele noi stabilite pentru “Şcoala Altfel”.

Fundaţia, supapă a teatrului
Ion Alexandrescu se află şi în fruntea Fundaţiei “Elvira Godeanu” o altă supapă a lui Negrescu pentru scurgerea banilor publici. De altfel, în fundaţia respectivă s-au virat sume mari de bani de la societăţi de stat şi private fără ca cineva să dea vreun fel de explicaţii pentru cheltuirea acestor sume în folosul instituţiei culturale.
În aceste condiţii, legătura lui Alexandrescu cu Negrescu se vede cu ochiul liber chiar pe cele 42 de contracte pentru care directorul teatrului a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, aghiotantul inculpatului semnând la beneficiar pentru prestaţiile penale ale amicului său.
Alexandrescu deţine în teatrul târgujian funcţia de şef Compartiment Artistic, fiind astfel conducătorul actorilor acestei instituţii culturale.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here