Ca la noi, la nimeni – Vremea duducăi Alina Gorghiu-Dej !

388

De la “Gorghiu, Pop şi asociaţii”, unde avea 50% din acţiuni, tânăra Alina Gorghiu, avocată pe atunci, şi-a zis că-i mult mai rentabil a intra în politică, unde a acces până la funcţia de copreşedinte al noului PNL. Nu oricum, ci în urma retragerii candidaturii mai vechiului vicepreşedinte PNL, Teodor Atanasiu şi cu recomandarea expresă a preşedintelui României, Klaus Iohannis.
Mai nou, copreşedintele liberal este alintată Alina Gorghiu-Dej! Chiar de către propriii colegi de partid. Care, probabil, ştiu ei ce ştiu. Se face că nu-şi mai aduce aminte de perioada când firma ce-i purta numele reprezenta în instanţă interesele Electrica, la care tatăl ei era director. Complexul energetico-minier Rovinari-Turceni avea contract cu o altă firmă de avocatură – “Şova şi asociaţii”. Ce-i drept, în instanţă n-au mers nici Alina Gorghiu şi nici Dan Şova, ci alţi asociaţi ai domniilor lor.
Cum am mai amintit într-un articol anterior, miza fusese mare – 42 milioane lei – iar acum a venit vremea să se răzbune pe senatorul Dan Coman Şova. A cărui firmă a câştigat procesul la vremea respectivă, inclusiv un comision baban. Meritat, din moment ce Complexul Rovinari-Turceni, aflat la acea vreme sub controlul AVAS (unde preşedinte îl găseam pe liberalul Teodor Atanasiu, iar consiliera sa nu era alta decât Alina Gorghiu!)
Asupra votului din Senat la solicitarea DNA de începere a urmăririi penale asupra senatorului Dan Şova părerile sunt împărţite. Liberalii ţipă că a fost o ilegalitate, chiar şi preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Curtea Constituţională să se pronunţe în acest caz. Iniţial, CCR a stabilit termen de propunţare data de 22 aprilie, apoi a mai redus două săptămâni şi o va face pe 8 aprilie. Mai neplăcut este că din pricina unor legi proaste, România a ajuns din nou în gura lumii. Şi total nediplomatic, o seamă de ambasade străine acreditate la Bucureşti se amestecă şi în cazuri de acest fel. În realitate, respingerea solicitării DNA nu înseamnă boicotarea justiţiei. S-a răspuns la cererea unor anchetatori, adică procurori, şi nimic mai mult. Dacă ar exista probe care să-l incrimineze pe senatorul Dan Şova judecătorii şi-ar putea face datoria. Aşa susţine şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
*
Marile probleme ale României sunt cu totul altele. Una dintre cele mai grele este aceea că deşi de la începutul anului 2015, ţara noastră a rambursat către FMI, UE şi Banca Mondială 1,732 miliarde euro, România mai are de plătit tot în acest an încă 128,1 milioane euro! Pentru împrumutul stand-by contractat de Guvernul PreşBăsescu-Boc-Udrea în anul 2009! Tot printre veştile deloc roz amintim şi o declaraţie a preşedintelui Colegiului Medicilor, prof.dr. Vasile Astărăstoaie – cel care şi-a dat demisia din funcţia de Rector al universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, care susţine: „La siguranţa pacientului avem probleme mari. Problema vitală este exodul medicilor.” Din 1989 încoace, din România au plecat să lucreze pe bani mai mulţi, în străinătate, nu mai puţin de 24.000 de medici.
Ion Predoşanu

P.S. O companie de consultanţă a calculat şi a obţinut un interval de 44 de ani ca timp necesar României să poată ajunge la nivelul salariilor din Uniunea Europeană!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here