Programul “Opening Opportunities”, lansat şi la Târgu-Jiu

516

“Opening Opportunities”, programul de mentorat şi orientare în carieră pentru elevii de liceu, derulat de Asociaţia TechSoup, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi programul Biblionet, a fost lansat, miercuri, şi la Târgu-Jiu. La eveniment au participat liceeni, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene “Christian Tell” şi ai Asociaţiei TechSoup, precum şi cei trei profesionişti IT care îi vor mentora anul acesta pe elevi.

lansare opening opportunities (2)Programul se află la cea de-a doua ediţie, anul acesta, urmând să se desfăşoare în 14 localităţi din ţară, între care şi Târgu-Jiu. Practic, prin intermediul acestui program, elevii de liceu vor fi ajutaţi de către mentori voluntari din cadrul Microsoft România să înţeleagă şi să fie mai bine pregătiţi pentru oportunităţile de carieră pe care le construieşte tehnologia. “Programul «Opening Opportunities» este un program de orientare în carieră pentru elevii de liceu.

lansare opening opportunities (3)Este conceput pentru a-i ajuta pe liceenii din clasele XI-XII să-şi construiască un plan de carieră – fie să dea la o facultate, fie să înveţe o limbă străină, fie să facă un pic mai mult decât ce fac la şcoală. Rolul mentorilor e să-i sprijine ca un fel de frate mai mare”, a explicat Mădălina Oprişan, coordonator comunicare TechSoup România. Târgu-Jiul este unul dintre cele zece oraşe din România în care programul “Opening Opportunities” s-a derulat şi în anul 2014.

lansare opening opportunities (1) “Anul trecut am avut o reacţie foarte bună în comunitate, iar elevii care au participat de aici au fost extraordinari. Mentorul de anul trecut, Alex Colţea, a ajutat o fată din grupul de mentorat să ajungă la o facultate în Anglia, i-a scris scrisoarea de recomandare pentru profesorii de acolo. Mai sunt încă alte două fete care au mers la cursuri de germană, scriau e-mail-uri în engleză cu Alex ca să obişnuiască să scrie în engleză. (…) Dacă copiilor li se pare interesant şi vor să aplice, noi suntem mai mult decât bucuroşi să-i ajutăm”, a mai spus Mădălina Oprişan. Anul acesta, cu elevii din Gorj vor lucra trei mentori voluntari de la Microsoft România: Traian Bota, Victoria Găină şi Mihai Costache.
Roxana Lupu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here