Ca la noi, la nimeni – Jungla corupţilor

347

Un post de televiziune al cărui fost patron e după gratii – mă refer la Adrian Sârbu – pentru evaziune fiscală a excelat prin perierea lui Traian Băsescu şi a regimului său. Unul de tristă amintire. Nu pretend că emisiunile dezbatere – aşa-zisele talk show-uri – pe teme politice ar fi cele mai potrivite şi, deci, necesare. Ca dovadă, televiziunile din occident, adică din ţări democratice nu prostesc poporul cu televizorul. Aşa cum se obişnuieşte pe la noi.
Dar nici nu bat câmpii, cu emisiuni mincinoase de felul “Scoate-mă de aici”, pretinzând că ar fi în direct şi s-ar desfăşura chiar în junglă. Îmi place cum prezintă vremea Buşu, şi-l respect ca pe un actor talentat, plin de umor. Dar nu pricep cum de se prostituează şi ne prezintă în fiecare seară timpul probabil din Africa de Sud. Pe motivul inventat că acolo s-ar desfăşura acţiunea emisiunii “Scoate-mă de aici”. O emisiune despre chiar producătoarea a recunoscut că se filmează în studiourile MEDIAPRO, de la Buftea. Unde un alt apropiat al lui Traian Băsescu – controversatul om de afaceri dubioase, sirianul Omar Hayssam, îmbuteliază presupusa apă plată BUCOVINA, bat-o vina, din banala apă a fântânilor din Buftea. Şi scoate bani buni tot din minciuni!
Mă pufneşte râsul la auzul ratingului cu care se tot laudă postul de televizie mincinoasă ce pretinde a transmite în direct din jungle Africii de Sud. În schimb, ca nişte evazionişti sadea ce sunt, aceiaşi nu scot o vorbuliţă despre Jungla corupţilor din jurul fostului preşedinte Traian Băsescu. Ocolesc afacerile Microsoft, EABS – care- aproape înmormântată, ca şi Dosarul Flota, iar de moşiile de la Nana ale lui Traian Băsescu şi Elena Udrea. Tac mâlc.
Senatorul Daniel Savu, fost ofiţer de contraspionaj şi membru al Comisiei parlamentare de control a SRI, despre care se zice, mai în glumă mai în serios, că este Comisia de control a SRI aspura Parlamentului României a scos o perlă. Ştie el ce ştie când afirmă cu subiect şi cu predicat că “Traian Băsescu este capul Mafiei!”
O Mafie în care locul executărilor la comandă, cu gloanţe în purul stil mafiot, au fost arestaţi ori îndepărtaţi din sistem ce-i care erau adversarii Regimului Băsescu. Şi aici sunt incluşi adversarii politici, dar şi cei din magistratură care ajungeau cu cercetările prea departe. Procurorul Eugen Iacobescu este numai unul dintre ei, care încă din anul 2011 depistase afacerile Clanului Băsescu (Mircea şi Traian) ajutat de Marian Căpăţână cu Clanul Bercea Mondial.
În schimb, Traian Băsescu o graţia pe avocata Mafiei retrocedărilor de două ori la rând – fără a fi executat măcar o zi de puşcărie -, iar Adriean Videanu – cel aflat acum în arest la domiciliu – era lăsat în pace. De Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, un fel de lup pus paznic la oi, ce să mai vorbim! Nici DNA-ul şi nici SRI nu se atingeau de marii corupţi din Jungla corupţilor. Din care mai fac parte Sorin Blejnar, Lucian Duţă – cel care-a devalizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Gabriel Sandu, ex-ministru al Comunicaţiilor şi actual scriitor de denunţuri penale, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, Radu Berceanu, Vasile Blaga şi alţii cu “Naşul” în suflet.
Se înţelege, “Naşul” este chiar şeful Mafiei – Traian Băsescu. Lista e lungă şi tragem nădejde ca fosta “Justiţie independentă” să-şi facă, în sfârşit datoria. Acum, când Traian Băsescu nu mai este la putere şi Parchetul General se ocupă de Afacerea Nana, el se consideră victima unor acţiuni politice.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here