Ca la noi, la nimeni – Paralele inegale

377

Nu mă voi opri asupra paralelelor inegale care constituie un aparat şi o probă a gimnasticii feminine. Cum guvernul are treabă şi pune la cale scăderea cotei unice şi a TVA-ului, ambele nu imediat, iar despre mai noua Elenă Udrea, supranumită „Ciocu’ mic!”, iar nu merită să ne mai pierdem timpul.
Am fost printre puţinii ce au prevăzut scoaterea ei din arest, după modelul Mircea Băsescu. Doar că mult mai rapid. Şi a fost sfătuită nu numai de instanţele înalte, ci şi de Tartorul cel mare să nu mai clevetească.  De frică să nu se ajungă la El. Cel autointitulat Zeus!
Presa şi în general mass-media ce i-a rămas credincioasă lui Traian Băsescu s-a şi repezit să facă o paralelă între cazul lui Mircea Băsescu, aparţinător al Clanului Băsescu, şi a naibii coincidenţă cu o altă acţiune a Partidului DNA. Care-a cerut judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herţanu, cumnatul primului ministru, Victor Ponta. Care, cică, ar fi făcut contracte cu statul şi a profitat de sprijinul premierului.
Nimic mai neadevărat! Ultimele contracte cu statul ale firmei administrate de cumnat primului ministru, Iulian Herţanu, datează de prin aprilie 2012. Iar preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit la putere abia pe 7 mai 2012. Este limpede că situaţia lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui de atunci – Traian Băsescu, e cu totul diferită. Culmea coincidenţelor, Iulian Herţanu a fost descoperit ca răufăcător exact în ziua când Elena Udrea scăpa de arestul preventiv şi trecea la arestul la domiciliu. Şi o altă coincidenţă, la o zi după treaba asta nu prea curată, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituţie pe care-a lăudat-o din belşug. Cum că „lucrează mult şi bine”.
Aşa o fi, doar ea – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – l-a scăpat, pare-mi-se, de recursul ANI. Şi tot ea se ocupă de cumnatul primului ministru. Dacă domniile voastre credeţi că asta-i egalitate vă priveşte. Iar dac-o vedeţi egalitate, oricum nu-i pentru căţei!
La Mircea Băsescu nu s-a făcut perchiziţie acasă ori la birourile firmelor sale, nu s-a instituit sechestru de nici un fel. Iar frate-su’ pretinde că nu l-a ajutat cu nimic! S-o creadă mutu.
Ion Predoşanu

Numai de bine: România va avea un al treilea pod peste Dunăre, care s-o lege de Bulgaria. Acesta se va adăuga celor de la Giurgiu şi Calafat şi va fi construit în întregime din fonduri europene din Programul transfrontalier Interreg. Acest program a fost adoptat de Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu(PSD) şi însumează peste 250 de milioane de euro, investiţi în proiecte care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în 15 regiuni, de-a lungul frontierelor dintre România şi Bulgaria. Se estimează că, activitatea economică şi cea turistică a acestor zone de la Dunăre vor fi impulsionate odată cu dezvoltarea infrastructurilor de transport. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here