Muşeţelul tratează diverse afecţiuni

729
musetelMuşeţelul este o floare, pe cât de frumoasă şi firavă, pe atât de benefică sănătăţii noastre. Aceasta a intrat în categoria plantelor medicinale deoarece poate trata afecţiuni simple începând de la iritaţii ale pielii până la ulcer gastric, balonare şi dureri menstruale. Florile de muşeţel au efect calmant, antiinflamator, antiseptic, emolient, antialergic şi cicatrizant. Sub diferite forme – ceai, cataplasme, băi cu abur, unguent – florile de muşeţel sunt un medicament bun la toate.

Crampe stomacale
Muşeţelul are în componenţa sa ingrediente antispastice şi antiinflamatorii. Prin urmare, acesta şi-a dovedit eficacitatea în tratarea durerilor de stomac şi a crampelor. Aşadar, cu două ceşti de ceai pe zi, durerile stomacale vor fi de domeniul trecutului.
Sindromul colonului iritabil
Planta minune reduce şi durerile de la nivelul intestinelor şi reduce balonarea. O ceaşcă de ceai de muşeţel va ameliora simptomele de colon iritabil, va reduce greaţa şi preveni constipaţia. Este bine ca ceaiul să se bea imediat după masă.
Dureri menstruale
Consumul de ceai de muşeţel previne durerile şi crampele menstruale dacă este băut călduţ, pe toată perioada menstruaţiei, şi chiar cu câteva zile înainte de aceasta.
Zgârieturi şi arsuri
Muşeţelul are efect cicatrizant şi este perfect pentru tratarea arsurilor şi a zgârieturilor. Se face o infuzie din 100 ml apă şi opt linguri de flori de muşeţel, iar când se răceşte se pun comprese pe zona rănită.
Beneficiile muşeţelului în cosmetică
Tenurile uscate şi iritate pot fi tratate cu ajutorul unor comprese călduţe cu ceai de muşeţel.
Pentru îndepărtarea cercurilor şi a pungilor de sub ochi se pun comprese călduţe cu ceai de muşeţel.
Pentru albirea pielii se fierb 200 ml de apă în care se adaugă trei linguri de flori de muşeţel şi se fac băi de abur – stai deasupra recipientului care abureşte cât de mult poţi, după care clăteşte-ţi pielea cu ceai cald.
Efectul va fi mai puternic dacă în ceai se adaugă câteva felii de lămâie (lămâia nu este recomandată în cazul tenurilor sensibile sau iritate).
De asemenea, florile de muşeţel se pot utiliza sub formă de infuzie pentru clătirea părului blond – nu numai că îl va hidrata, dar îi va oferi şi reflexe naturale, aurii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here