Ca la noi, la nimeni – Vaporeanul laş n-o apără pe Udrea!

444

Invitat să participe la Congresul Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu s-a dovedit acelaşi om de nimic, care-şi sacrifică oamenii de care s-a folosit. “Eram obligat să ies în public şi să îmi apăr mandatul(!?)”, zicea el pentru cine dorea să-l creadă. Pe cel cunoscut drept Pinnochio. În loc să facă vreo apreciere în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea, pe care el a recunoscut că “a protejat-o 10 ani” şi pe care-a susţinut-o în alegerile prezidenţiale, omul a luat-o pe mirişte. Nici n-a afundat-o, nici n-a apărat-o. Fad, Traian Băsescu i-a mulţumit Elenei Udrea pentru ”Delicateţea gestului de a nu fi în sală, sper să se bucure de condiţii corecte pentru a se putea apăra şi sper să îmi confirme încă o dată că este un om cinstit, am convingerea că dacă va putea să o facă, o va face.”
Numai că, fiind laş, el n-a schiţat vreun gest de a-i lua apărarea. Ba chiar am convingerea că se va bucura imens dacă va fi arestată mai repede, precum au păţit-o membri ai Clanului Bercea Mondial aflaţi în luptă cu Clanul Băsescu, ca să nu mai poată vorbi.
Culmea este că alegerile din PMP au avut loc în ziua în care Elena Udrea afla deciziile colegilor ei deputaţi jurişti privind solicitările DNA de arestare preventivă şi de urmărire penală în Gala Bute şi Dosarul Microsoft. Rapiditatea cu care se doreşte a fi dusă după gratii are strânsă legătură cu pericolul pe care-l prezintă în libertate. Unde vorbeşte şi acuză în stânga şi-n dreapta. Acuze asupra cărora vaporeanul nu s-a pronunţat. Cumva, de teamă să nu fie şi el agăţat? Tot ce este posibil.
Astăzi, după amiază, Camera Deputaţilor ar urma să se propunţe asupra ridicării imunităţii parlamentare a Elenei Udrea. Dacă se va vota cu bile la secret aş fi în stare să pun pariu că deputaţii nu-i vor ridica imunitatea parlamentară. Nu că n-ar fi vinovată! Ci pentru a i se da prilejul să mai vorbească despre unii şi despre alţii. Tot astăzi, Senatul discută cazurile similare ale ex-miniştrilor Guvernului Boc Ariton şi Vosganian şi al Senatorului Toni Greblă, cel demisionat din funcţia de judecător la CCR.
*
Dacă tot a ieşit în public, după ce adoptase politica struţului, Traian Băsescu ar mai fi avut de răspuns şi la alte întrebări. Cum ar fi de pildă afirmaţia conform unor surse din SRI, apropiate Administraţiei prezidenţiale, citate de site-ul www.cotidianul.ro, după care în luna octombrie generalul Florian Coldea i-a prezentat 50 de dosare de înaltă corupţie, constituite în colaborare cu DNA şi pregătite pentru primul semestru al anului 2015.  Sursa citată mai precizează că situaţia celor 50 de dosare de înaltă corupţie nu a fost transferată la predarea-primirea mandatului de către Klaus Iohannis.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here