Ca la noi, la nimeni – Bâjbâieli la elaborarea Constituţiei, mârlănii la încălcarea celei existente!

365

MODIFICAREA CONSTITUŢIEI, ÎNTÂRZIATĂ DE CRIN ANTONESCU! Orice s-ar spune, modificarea Constituţiei şi nu revizuirea ei, a făcut parte din promisiunile electorale din 2012 ale USL. La acea vreme, exista o înţelegere ca PSD să dea primul ministru, pe Victor Ponta, iar vechiul şi adevăratul PNL, cel condus atunci de excelentul orator Crin Antonescu viitorul candidat la alegerile prezidenţiale din 2014. În plus, Crin Antonescu deţinea şi funcţia de Preşedinte al Senatului dar şi de şef al Comisiei parlamentare pentru elaborarea unei noi Constituţii. Ce-o fi fost în mintea lui, cum de-a făcut jocurile lui Traian Băsescu pentru distrugerea USL e greu de aflat. Chit că, o lungă perioadă lăsa impresia că rămâne acelaşi vehement inamic al preşedintelui-jucător şi încălcător al actualei Constituţii, valabilă de prin 2003. Cert este că, netam-nisam, acela pe care-l credeam imaculatul Crin s-a răsucit precum înaintaşii liberalismului românesc în mormânt. A ieşit din USL, Constituţia la care dădea impresia că se face că lucrează a lăsat-o de izbelişte şi i-a pus PNL-ul în braţe lui Klaus Iohannis. Nu înainte de a defila în campania electorală pentru europarlamentare cu liderii europeni ai ALDE, chiar dacă i-a trădat şi a trecut la PPE. Ca să-i facă hatârul lui Traian Băsescu şi consoartei sale, aburcată pe funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Omul Crin Antonescu s-a aliat cu aceia pe care-i făcea cu ou şi cu oţet între 2009-2012, cu PDL-iştii, iar modificarea Constituţiei – una destul de dificilă, întrucât trebuie consensul tuturor partidelor şi o majoritate de două treimi din numărul parlamentarilor – rămâne un deziderat al anului 2015.
KOVESI, ARMA SECRETĂ A DICTACHIORULUI. Propusă de Victor Ponta în scurtul său interimat neinspirat la ministerul Justiţiei şi numită de preşedintele Traian Băsescu – cel care s-a dus la Bruxelles cu fiţuica botezată ba Pact de coabitare, ba Acord de cooperare instituţională între preşedintele jucător şi primul ministru -, Laura Codruţa Kovesi este duşmanul numărul unu al social-democraţiei din România. Înaintea campaniei electorale pentru prezidenţiale, DNA-ul condus de dumneaei a atacat şi arestat aproape numai oameni-lideri ai PSD. După ce-a câştigat Klaus Iohannis, DNA a mai trecut şi la alte dosare penale. Că şi alte partide au penalii lor. Mai ales PDL! Numai că de la foştii oameni ai lui Băsescu n-a luat la întrebări pe nimeni. Acum, mai face curăţenie şi prin PNL. Cel nou, acela popular. Iar sutele de dosare penale întocmite de Corpul de Control al primului ministru stau şi aşteaptă. Nici Parchetul General şi nici DNA-ul nu le bagă-n seamă. Deşi, să recunoaştem, ţinta ei este primul ministru, Victor Ponta. Pe care-ar vrea să-l scoată ţap ispăşitor pentru organizarea proastă a alegerilor din străinătate. Temei legal n-ar avea, numai că duduia Kovesi a cerut Dosarul alegerilor din străinătate de la Parchetul General şi pare a fi pusă pe rele. Vom trăi şi vom vedea.
MINCIUNI ALE OPOZIŢIEI DEMONTATE. În orice democraţie, rostul opoziţiei este să critice puterea. Numai că foştii pedelişti – Blaga şi Paula Vas -, ori lătrăul de Ludovic Orban cer demisii peste demisii. Începând cu Guvernul. Totuşi, FMI şi Comisia Europeană au acceptat un deficit bugetar de 1,4%, exact aşa cum cerea Guvernul Victor Ponta. Şi o altă veste bună, ce-i contrazice pe lătrăii Băsescu, Blaga, Paula Andreea Vas şi Ludovic Orban ne vine de la EUROSTAT. Care susţine că: „România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea”. Deci guvernarea Ponta e bună, iar recesiunea economică este numai în mintea tulbure a unor clănţăi.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here