Au început probele orale la Bacalaureat

372

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a debutat ieri cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La nivelul judeţului Gorj pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 267 de elevi.

2.456 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Gorj, care nu au promovat examenul în acest an sau în sesiunile anterioare, participă în această perioadă la a doua sesiune a bacalaureatului. Potrivit inspectorului şcolar general Ion Işfan, 1.722 dintre cei 2.456 de candidaţi fac parte din promoţia 2012-2013, iar 734 sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat a debutat ieri, cu proba orală la limba română, probă la care s-au înscris 267 de elevi. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, proba orală la limba română se va încheia astăzi. Tot astăzi va începe şi proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, probă care se va încheia miercuri, 21 august. La nivelul judeţului Gorj, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 312 candidaţi. Alţi 275 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine, în intervalul 22-23 august, proba de evaluare a competenţelor digitale.

Probele scrise, programate săptămâna viitoare
Probele scrise vor debuta pe 26 august cu examenul la limba şi literatura română, examen la care s-au înscris 1.333 de candidaţi din judeţul Gorj. Proba scrisă la limba şi literatura română va fi urmată, pe 28 august, de proba obligatorie a profilului. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 1.459 de elevi – 1.438 la matematică şi 21 la istorie. Proba la alegere a profilului şi specializării, la care s-au înscris 1.496 de candidaţi, se va desfăşura în data de 30 august. “Cei mai mulţi candidaţi – 885 – au optat pentru biologie. De asemenea, 367 candidaţi au optat pentru disciplina fizică, 102 pentru chimie şi 142 pentru geografie”, a precizat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

Primele rezultate, afişate în data de 2 septembrie
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, să fie depuse şi eventualele contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here