Iarnă în toată regula, în mai multe localităţi gorjene

485

În cursul zilei de ieri a început să ningă nu doar în staţiunea Rânca, ci şi la Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Schela. Din fericire, pentru proprietarii cabanelor din Rânca instalarea iernii înseamnă apariţia clienţilor. Şi pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-au bucurat, ieri, de fulgii de nea.

Iarna începe să-şi facă simţită prezenţa în localităţile gorjene. În zona montană începutul de săptămână a debutat cu ninsori. Primii fulgi au căzut la Rânca, aşternându-se un strat de câţiva centimetri de zăpadă. Cei mai fericiţi au fost proprietarii de cabane şi pensiuni, care se declară pregătiţi să-şi întâmpine oaspeţii.  Drumarii acţionează în permanenţă pe DN 67C km 27+000 – 34+800 Novaci – Rânca, împrăştiindu-se material antiderapant.

Ninsoare ca-n poveşti la Spitalul de Pneumoftiziologie
Pacienţii care se află internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-au bucurat şi ei de dansul fulgilor de nea. Fiind situat într-o zonă montană, Spitalul de Pneumoftiziologie are parte devreme de primele ninsori ale sezonului.
Tot ieri a nins şi la Baia de Fier, Polovragi, Schela, Runcu, fiind posibil ca ninsorile să se extindă şi spre alte zone.
Drumarii sunt pregătiţi pentru a interveni pe arterele acoperite de zăpadă. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să le doteze cu lanţuri de iarnă, săculeţ cu nisip şi lopăţică.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here