SDN a instituit permanenţa în bazele de munte

654

De la mijlocul acestei săptămâni, Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Gorj a instituit permanenţa în cele trei baze de munte pe care le are, respectiv: Rânca (DN 67C), Godeanu (DN 67D) şi DN 7A. În plus, SDN anunţă că sâmbătă se întruneşte Comandamentul de Iarnă, la Rânca, ocazie cu care se va stabili şi planul de măsuri pentru sezonul rece.

Iarna bate la uşă, iar reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj nu doresc să fie prinşi pe picior greşit. Tocmai de aceea, conducerea SDN a decis ca de miercuri să fie instituită permanenţa în bazele de munte. „De miercuri am instituit permanenţa în cele trei baze de munte pe care le are, respectiv: Rânca (DN 67C), Godeanu (DN 67D) şi DN 7A; acest lucru înseamnă că avem oameni în baze, care monitorizează situaţia, dau raportări şi anunţă când trebuie să se intervină. Până acum nu a nins, dar noi suntem pregătiţi pentru fenomene specifice iernii”, a declarat Ion Tudor, şeful SDN Gorj.
Potrivit aceleiaşi surse, Secţia Drumuri Naţionale Gorj are pregătite utilaje, respectiv: 3 unimoguri, 2 autofreze, 3 buldoexcavatoare. În cazul în care ninsorile îşi vor face apariţia în zilele următore, drumarii sunt pregătiţi să intervină.

Comandamentul de Iarnă, la Rânca
În acest week-end, în staţiunea montană Rânca se întruneşte Comandamentul de Iarnă. „Sâmbătă se întruneşte Comandamentul de iarnă, la Rânca, la districtul Secţiei Drumuri Naţionale. Vor fi prezenţi, ca de fiecare dată, reprezentanţii instituţiilor abilitate, precum: Prefectura, Poliţia, Jandarmeria, ISU şi, bineînţeles, noi, cei de la Drumuri. Stabilim planul de măsuri şi intervenţie pentru sezonul rece”, a confirmat Ion Tudor, şeful SDN Gorj.
Cel mai probabil, după cum anunţă meteorologii, în urătoarea perioadă precipitaţiile din zona montană vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Din fericire, au fost luate din timp măsurile necesare pentru a se putea interveni cum se cuvine pe drumurile naţionale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here